Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не допустить приєднання України до Митного союзу – УДАР


Депутат Верховної Ради Ростислав Павленко (фракція УДАРу)
Депутат Верховної Ради Ростислав Павленко (фракція УДАРу)
Опозиційні сили робитимуть усе, щоб не допустити ратифікації документів про вступ України до Митного союзу. Про це заявив депутат Верховної Ради Ростислав Павленко (фракція УДАРу) в ефірі телеканалу «Ера», повідомляє офіційний сайт партії.

«Парламент має не допустити різкої зміни зовнішньополітичного курсу країни. У законі, ухваленому парламентом минулого скликання, чітко записано, що вибором і метою України є європейська інтеграція. Тому приєднання до Митного союзу суперечить національному законодавству», – зазначив депутат.

Він нагадав, що у лютому 2013 року відбудеться саміт Україна –ЄС, на якому обговорюватиметься підписання угоди про асоціацію, яка є частиною Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Павленко зауважив, що до лютого у країни є шанс почати зміни у цьому напрямку і ініціювати їх як у виконавчій владі, так і в парламенті.

Раніше цього тижня Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що для України «життєво важливо» домовитися і взаємодіяти з країнами Митного союзу у складі Росії, Казахстану і Білорусі. Він вважає, що у взаємодії з Митним союзом «немає ніякої політики».
XS
SM
MD
LG