Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко дозволили користуватися дозиметром – тюремники


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
У харківській лікарні, де перебуває Юлія Тимошенко, регулярно здійснюється вимірювання рівня радіаційного фону, а керівництво Качанівської колонії дозволило екс-прем’єрові користуватися дозиметром.

Як повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної службі України, у зв’язку із заявою захисників засудженої про необхідність постійного контролю за радіаційним фоном у палаті протягом 2012 року такі вимірювання проводилися тричі.

Востаннє перевірку рівня радіації виконали 20 грудня, зокрема, в усіх приміщеннях відділення, де наразі перебуває Тимошенко, потужність дози випромінювання під час зазначених вимірювань не перевищувала нормативних рівнів.

Враховуючи настороженість екс-прем’єра та її захисників, у лікарні провели позачергові вимірювання за участю самої пацієнтки.

Також у прес-службі пенітенціарної служби повідомили, що Тимошенко дозволили передати для особистого користування прилад контролю радіаційного фону.

Тимошенко відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З травня 2012 року й дотепер проходить курс лікування в одній із харківських лікарень.
XS
SM
MD
LG