Доступність посилання

ТОП новини

Депардьє в Росії прибув до Мордовії, але відмовився від «міністра культури»


Жерар Депардьє в мордовській вишиванці хвалиться в Саранську паспортом громадянина Росії, 6 січня 2013 року
Жерар Депардьє в мордовській вишиванці хвалиться в Саранську паспортом громадянина Росії, 6 січня 2013 року
Французький актор Жерар Депардьє, який днями отримав громадянство Росії, прибув у неділю в цій країні до республіки Мордовії в центрі європейської частини Росії. За повідомленнями російських агентств і преси, там йому жартома запропонували нині вакантну посаду міністра культури цієї республіки, але Депардьє відмовився.

Генеральний директор російського «Держфільмофонду» Микола Бородачов, родом зі столиці Мордовії Саранська, на запрошення якого актор і прибув туди, розповів, що Жерарові Депардьє навіть збиралися подарувати в Мордовії помешкання чи будинок. Тим часом, за повідомленнями, йому подарували символічний «паспорт мордвина», мордовську національну вишиванку і валянки.

Прес-служба Кремля вже повідомляла в неділю, що перед цим французький актор відвідав місто Сочі, де президент Росії Володимир Путін вручив йому паспорт російського громадянина.

Днями в Росії повідомили, що Путін надав Депардьє російське громадянство після того, як наприкінці минулого року актор заявив, що відмовляється від свого французького громадянства. Так Жерар Депардьє зреагував на критику з боку прем’єр-міністра Франції Жана-Марка Еро. Прем’єр тоді звинувачував актора в небажанні платити «податок на розкіш», запровадження якого домагався уряд Франції, але не досяг своєї мети. На такі звинувачення Еро навела заява Депардьє, що він переїжджає жити до Бельгії.
XS
SM
MD
LG