Доступність посилання

ТОП новини

Індія заявила про загибель двох військових від дій військ Пакистану


Військові Індії заявили, що війська Пакистану застрелили в вівторок двох індійських військовослужбовців біля фактичного кордону між двома державами у спірному регіоні Кашмірі.

За заявою індійської сторони, бій спалахнув, коли пакистанські військові вчинили «тяжку провокацію», перейшовши так звану Лінію контролю, яка розподіляє зони контролю обох держав у Кашмірі, на підконтрольну Індії територію.

У Пакистані військові у відповідь відкинули твердження Індії про неспровокований напад.

У неділю Пакистан заявляв, що його військовий загинув у Кашмірі внаслідок «неспровокованого нападу» індійських військ, які ввійшли на підконтрольну Пакистанові територію. Тоді Індія так само відкинула звинувачення в неспровокованому нападі і звинуватила в сутичці пакистанську сторону.

Останнім часом такі бойові сутички з переходом фактичного кордону Індії й Пакистану в Кашмірі були надзвичайно рідкісні, хоча напруженість на самому кордоні виникає час від часу. Раніше ці країни провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.

І Індія, і Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав, а фактично контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще 20 відсотків тим часом перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG