Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС заявили, що повернуть додому пасажирів «Аеросвіту» з Бангкока і Тель-Авіва


Міністерство закордонних справ повідомило в четвер, що за його сприяння 40 громадян України, пасажирів української авіакомпанії «Аеросвіт», які «застрягли» в Ізраїлі, в п’ятницю вранці відправлять додому з Тель-Авіва літаком іншої компанії «Міжнародні авіалінії України».

МЗС також повідомило, що опівночі на п’ятницю також заплановано відправлення з Таїланду додому 170 українців-пасажирів «Аеросвіту», який останнім часом зазнає масових скасувань і затримок рейсів через проблеми з оплатою послуг аеропортів.

Яким чином їх доставлятимуть із Бангкока, міністерство не повідомило. Ймовірно, в МЗС мали на увазі рейс самого «Аеросвіту», який уже вирушив до Києва раніше в четвер, коли за таїландським часом уже настала північ.

У четвер МЗС уже видавало рекомендації громадянам-пасажирам «Аеросвіту», які потрапили за кордоном у скрутне становище внаслідок скасування чи затримки рейсів цієї авіакомпанії, звертатися за номерами телефонів закордонних дипломатичних установ України у країнах перебування або безпосередньо на гарячу лінію Міністерства закордонних справ, яка працює цілодобово:

тел: +380 (44) 238-16-57
факс: +380 (44) 253-11-24
електронна адреса: cons_or@mfa.gov.ua

«Міжнародні авіалінії України» заявляли, що сьогодні своїми літаками виконують чотири з міжнародних рейсів «Аеросвіту». Ішлося лише про рейси до/з Праги, Баку, Астани і Тбілісі. Про конкретні дальші плани допомоги МАУ «Аеросвітові» наразі не повідомляли.

«Аеросвіт» у четвер оголосив, що зі своїх колись понад 70 міжнародних напрямків буде ближчими днями обслуговувати тільки 10, а всі інші припиняє за програмою своєї реструктуризації. Внутрішні рейси компанія обіцяє виконувати, «у тому числі спільно з авіаперевізниками-партнерами», одним із яких є МАУ.

Ідеться про наступні чотири дні – від п’ятниці до 15 січня. Свої подальші плани «Аеросвіт» обіцяє оприлюднити в п’ятницю.

Попередніми днями «Аеросвіт» скасував чи затримав значне число рейсів через проблеми з аеропортами, які відмовлялися обслуговувати чи затримували літаки компанії через несплату нею їхніх послуг.
XS
SM
MD
LG