Доступність посилання

ТОП новини

Учасники протесту шахтарів на Луганщині: охорона почала штурм


Протест шахтарів на Луганщині, 10 січня 2013 року, фото зі сторінки у Facebook Костянтина Ільченка http://www.facebook.com/IlchenkoK
Протест шахтарів на Луганщині, 10 січня 2013 року, фото зі сторінки у Facebook Костянтина Ільченка http://www.facebook.com/IlchenkoK
Голова профспілкового комітету Незалежної профспілки гірників міста Свердловська Луганської області Костянтин Ільченко повідомив у четвер увечері на своїй сторінці у фейсбуці, що керівництво компанії ДТЕК «Свердловськантрацит» разом із охороною «здійснює фізичне насильство» над членами профспілки, намагаючись силою видворити їх із кабінету директора шахти «Червоний партизан» у Свердловську, який вони захопили раніше.

За його словами, в кабінеті також вимкнули світло і здерли плакат, який учасники акції адресували фактичному власникові компанії Рінату Ахметову «Ахметов, ми тебе чекаємо!», і поводяться «по-хамському».

Перед цим Ільченко розповів Радіо Свобода, що переговори протягом дня були безрезультатними, і тому профспілкові активісти вирішили ночувати в директорському кабінеті.

Коментарів іншої сторони на це повідомлення наразі немає.

Представники профспілки вимагають скасувати наказ про реорганізацію ДТЕК «Свердловськантрацит», до якого належить шахта «Червоний партизан». Цей наказ, кажуть вони, загрожує масовими звільненнями. Профспілковики також вимагають виплачувати «13-у зарплату» за результатами року і зараховувати як робочий весь час фактичного перебування в шахті.

Керівництво шахти назвало учасників протесту хуліганами. Керівник Луганщини Володимир Пристюк створив комісію для врегулювання конфлікту.
XS
SM
MD
LG