Доступність посилання

ТОП новини

Колишній міністр оборони Росії Сердюков знову відмовився свідчити


Анатолій Сердюков (на задньому сидінні) прибуває на допит у Слідчому комітеті в Москві, 11 січня 2013 року
Анатолій Сердюков (на задньому сидінні) прибуває на допит у Слідчому комітеті в Москві, 11 січня 2013 року
У Росії колишній міністр оборони Анатолій Сердюков, який є свідком у справі про майнові махінації в підконтрольній Міноборони компанії «Оборонсервіс», на допиті сьогодні знову відмовився давати свідчення.

Як повідомив речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, колишній міністр послався на статтю Конституції, яка дає право не свідчити собі на шкоду. При цьому Маркін додав, що Сердюков просив долучити до справи пояснення щодо реалізації майна Міноборони, які він давав раніше.

Водночас, наголосив речник, відмова колишнього міністра від свідчень може розглядатися як перешкоджання слідству, і тоді його статус свідка може змінитися.

Попереднього разу, наприкінці минулого місяця, Сердюков уже відмовлявся свідчити, тоді пославшись на хворобу свого адвоката.

Анатолія Сердюкова хочуть допитати у справі про розтрату «Оборонсервісом» державного майна на суму, за повідомленнями, майже у сто мільйонів доларів. Його звільнили з посади міністра позаминулого місяця після того, як спалахнув цей скандал.
XS
SM
MD
LG