Доступність посилання

ТОП новини

Одеса долучилась до всеукраїнської акції на підтримку Павличенків


Акція «Свободу Павличенкам» в Одесі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Акція «Свободу Павличенкам» в Одесі

В Одесі в рамках всеукраїнської акції, організованої ВО «Свобода», в неділю відбувся марш на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді.

Понад сто людей пройшли пішою ходою від Соборної площі до пам’ятника Дюку де Ришельє із транспарантом «Свободу чесним! Свободу Павличенкам», скандуючи лозунг «Сьогодні Павличенки, завтра – ти!».

Учасники маршу наголошують, що батька і сина було засуджено попри відсутність прямих доказів, і називають рішення суддівським свавіллям.

Голова Одеської обласної організації «Свобода», народний депутат Павло Кириленко заявив, що українцям набридла ця ситуація.

«Люди вирішили на цьому конкретному прикладі підняти, звичайно, питання не лише родини Павличенків, а й взагалі всієї кризи, яка є в нашій правоохоронній системі, в нашій суддівській системі», – сказав Кириленко Радіо Свобода.

Один з організаторів ходи Костянтин Сіла повідомив, що учасниками акції є не лише свободівці, але й просто молодь Одеси, яка відгукнулась на заклик у соціальних мережах. Засудження Павличенків об’єднало людей, «сьогодні молодь гуртується, і молодь розуміє, що якщо не ми, то, окрім нас, більше нікому робити щось у цій державі», – додав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

У жовтні Голосіївський районний суд Києва визнав Дмитра та Сергія Павличенка винними у вбивстві судді Сергія Зубкова і засудив батька й сина до довічного ув’язнення і 13 років тюрми відповідно. На думку низки правозахисників та громадських діячів, це рішення ухвалили попри відсутність прямих доказів.

14 січня відбудеться засідання апеляційного суду у справі Павличенків. У Києві планується масштабна акція на підтримку засуджених.

Марш під тими самими гаслами відбувся в суботу в Чернігові, а в п’ятницю і у Дніпропетровську. В них більшість учасників склали футбольні фанати.

Такі ж марші відбувалися в різних містах України й раніше.

Батько і син Павличенки були причетні до руху вболівальників київського футбольного клубу «Динамо», за їхнє звільнення виступають і фанати інших клубів, не згодні з їхнім засудженням. Крім того, на захист Павличенків виступають організації націоналістичного спрямування.
XS
SM
MD
LG