Доступність посилання

ТОП новини

Індія і Пакистан не досягли домовленості про примирення в Кашмірі


Прикордонні сили безпеки Індії патрулюють фактичний кордон із Пакистаном у Кашмірі, 14 січня 2013 року
Прикордонні сили безпеки Індії патрулюють фактичний кордон із Пакистаном у Кашмірі, 14 січня 2013 року
Представники військових Індії і Пакистану на своїй зустрічі не змогли в понеділок досягти домовленості про те, як зняти напруженість на фактичному кордоні між ними у спірному гімалайському регіоні Кашмірі.

Обидві сторони продовжили заперечувати свою вину і натомість звинувачувати іншу сторону в порушенні перемир’я 2003 року і низці нападів у регіоні, які сталися попередніми днями і в яких загинуло по двоє військових із кожної сторони.

Перед зустріччю начальник Генерального штабу Збройних сил Індії генерал Бікрам Сінг заявляв у понеділок, що наказав військовим командирам на так званій Лінії контролю, яка розподіляє зони контролю Індії й Пакистану в Кашмірі, бути «агресивними і наступальними» у своїх діях у відповідь на «провокації».

Раніше ці країни провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.

І Індія, й Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав. Фактично вони контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще 20 відсотків перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG