Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан заявив про загибель іще одного військового від нападу Індії в Кашмірі


Військові Пакистану заявили в вівторок, що «неспровокований» вогонь військ Індії призвів сьогодні до смерті ще одного пакистанського військовослужбовця на фактичному кордоні двох держав у спірному гімалайському регіоні Кашмірі.

Із цієї заяви випливає, що в цьому новому порушенні перемир’я 2003 року між Індією і Пакистаном у Кашмірі загинув уже третій пакистанський військовий за останні десять днів.

В Індії прем’єр-міністр Манмоган Сінг заявляв у вівторок, що відносини його країни з Пакистаном не можуть бути такими, як звично, після того, як пакистанці вбили в Кашмірі двох індійських військових.

Індія заявляла, що з тіл тих убитих пакистанці познущалися – одному стяли голову, іншому перерізали горло.

Обидві сторони цими днями заперечують свою вину в цих нападах і складають її на іншу сторону.

Останні події стали найбільшим спалахом насильства за останні десять років на так званій Лінії контролю, яка розподіляє зони контролю Індії й Пакистану в Кашмірі.

Раніше ці країни провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.

І Індія, й Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав. Фактично вони контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще 20 відсотків перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG