Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко не змогла зустрітися з дочкою – Євгенія Тимошенко


Юлія Тимошенко підписує документи про нове обвинувачення, 18 січня 2013 року – кадр із відеозапису, який поширила Генпрокуратура
Юлія Тимошенко підписує документи про нове обвинувачення, 18 січня 2013 року – кадр із відеозапису, який поширила Генпрокуратура
Дочка колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко і її захисник Євгенія Тимошенко заявила, що так і не змогла сьогодні потрапити на побачення до матері: колишня прем’єр гукнула, що через дуже важкий стан і біль у спині не зможе перейти до кімнати для слідчих дій, де мають відбуватися зустрічі з захисниками, відтак дочку не впустили до лікарняного блоку, де Тимошенко перебуває.

Як сказала Євгенія Тимошенко журналістам у лікарні в Харкові, вона так і не побачила матері, хоча їм дали змогу поспілкуватися, перегукуючись.

Вона також заявила, що, за словами Юлії Тимошенко, в першій половині дня до колишнього прем’єра ввійшли міцні люди, які назвалися представниками прокурора, і повідомили її, що вона має 24 години на пошуки адвоката у справі щодо вбивства Євгена Щербаня.

При цьому, як сказала Євгенія Тимошенко, ці слідчі дії провели просто в душовій, де останнім часом перебуває колишня прем’єр, а не в кімнаті для слідчих дій, і це не викликало заперечень пенітенціаріїв.

Державна пенітенціарна служба сьогодні повідомляла, що Юлія Тимошенко відмовилася йти в кімнату для побачень із дочкою-захисником.

А в Києві начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись сказав, що Юлія Тимошенко ще не визначилася, хто захищатиме її у кримінальному провадженні, що стосується вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році й розкрадання коштів, і наголосив: за новим Кримінальним процесуальним кодексом у людини, якій вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, є «розумні терміни» для того, щоб визначитися зі своїм захистом.

Повідомлення про підозру у скоєнні цього злочину Тимошенко вручили ще в п’ятницю, повідомляв Генеральний прокурор Віктор Пшонка.
XS
SM
MD
LG