Доступність посилання

ТОП новини

Школяр із Донецька долучився до важливого відкриття


Кирило Дудко з Донецька допоміг канадським вченим ідентифікувати морського слона на відео, відзнятому на майже кілометровій глибині.

14-річний школяр, який цікавиться біологією, є фанатом проекту NEPTUNE Canada – першої у світі трансляції наживо дослідження океанічних глибин. У січні, стежачи за черговою підводною розвідкою, він помітив, як невідома істота вхопила з дна океану міксину (клас безщелепних мешканців глибоководдя).

Зацікавлений побаченим, Кирило Дудко надіслав електронного листа учасникам проекту NEPTUNE Canada з проханням пояснити, що за істоту зафіксувала підводна відеокамера.

«Нам відповіли фактично наступного дня. Фахівці NEPTUNE Canada надіслали запит вченим-океанологам, зокрема й у США. Протягом тижня з Кирилом підтримували зв’язок, і коли точно стало ясно, про яку тварину йдеться, його про це відразу поінформували», – розповіла Радіо Свобода матір Кирила Світлана Дудко.

З’ясувалося, що невідома істота – самиця морського слона. У канадській океанській обсерваторії нині пояснюють, що це вперше вченим вдалося зафіксувати, як морський слон впольовує здобич на глибині.

Більше про це читайте у статті «Школяр із України розвідує секрети океанських глибин» на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG