Доступність посилання

ТОП новини

Мирослава Гонгадзе заявила, що влада «намагається завершити справу Гонгадзе покаранням лише виконавців»


Мирослава Гонгадзе, архівне фото
Мирослава Гонгадзе, архівне фото
Вирок Олексієві Пукачу, що був виконавцем убивства Георгія Гонгадзе, вдова загиблого журналіста Мирослава назвала в понеділок «єдиним справедливим вироком генералові МВС».

Водночас те, що на лаві підсудних немає замовників злочину, Мирослава Гонгадзе в інтерв’ю Радіо Свобода назвала «певним сигналом того, що теперішня влада намагається завершити справу Гонгадзе покаранням лише виконавців».

«На жаль, у цьому судовому процесі не вдалося перевірити остаточний зв’язок Пукача з найвищими посадовими особами держави. Суд відмовив потерпілим у клопотанні викликати названих осіб і насправді виявити чіткі мотиви злочину, який вчинив Пукач», – сказала Мирослава Гонгадзе.

«Саме Пукач, за матеріалами слідства, організував стеження за Георгієм. Він змусив своїх підлеглих допомогти йому задушити Георгія. Усі ці дії Пукач, за його словами, чинив, керуючись вказівками колишнього голови МВС Кравченка і на замовлення колишнього голови Адміністрації Президента України Володимира Литвина та колишнього Президента України Леоніда Кучми. Сьогодні ми чули, як Пукач чітко заявив, що погодиться з цим вироком, якщо на лаві підсудних разом з ним будуть сидіти Литвин і Кучма», – наголосила вдова загиблого журналіста.

«Ми будемо зараз розглядати можливість оскарження цього рішення лише в рамках мотивів цього злочину, тому що ми вважаємо, що злочин був замовним, і ми таким чином будемо домагатися притягнення до відповідальності і замовників, яких назвав Пукач», – сказала Мирослава Гонгадзе.

Вона також повідомила, що зараз у Генеральній прокуратурі триває слідство щодо замовників злочину. Але про те, що відбувається у цьому розслідуванні, не мають інформації ні потерпілі, ні громадськість, підкреслила Мирослава Гонгадзе.

У понеділок Печерський районний суд Києва засудив колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного ув’язнення, визнавши його винним у перевищенні влади і вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Захист потерпілої сторони звернув увагу, що суд не встановив мотиви злочину й не проаналізував можливий замовний характер убивства. Сам Пукач після оголошення вироку заявив, що про мотив і намір убивства треба питати «в Литвина і Кучми».
XS
SM
MD
LG