Доступність посилання

ТОП новини

Криворізькі свободівці заявляють про тиск з боку правоохоронців


Криворізькі свободівці заявляють про тиск з боку правоохоронців після проведення акції проти демонтажу кіосків «Преса-М». Про це йдеться в повідомленні Криворізької міської організації ВО «Свобода», оприлюдненому сьогодні.

За повідомленням, після акції, яка завершилась у стінах Криворізької міської ради, організатора заходу, керівника криворізької ВО «Свобода» Юрія Настусенка «почала переслідувати міліція».

Як розповів Радіо Свобода сам Настусенко, співробітники Дзержинського райвідділу Кривого Рогу постійно перебувають біля його будинку. Свободівець також повідомив, що йому телефонували з проханням приїхати до райвідділу для складення протоколу про порушення 185 статті адміністративного кодексу України – непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції.

За словами Настусенка, «влада руками міліціонерів намагається залякати опозицію у Кривому Розі».

Водночас в обласному управлінні міліції усі звинувачення в тиску на свободівця категорично відкинули. Як сказав Радіо Свобода речник Головного управління МВС України в області Олексій Щербатов, у минулу п’ятницю в Кривому Розі не було ніяких протизаконних дій ані з боку правоохоронців, ані з боку учасників акції, отож ніяких претензій до жодної зі сторін немає. У Криворізькому міському управлінні Радіо Свобода цю інформацію підтвердили, наголосивши, що «міліція перебуває поза політикою».

Раніше міліція провела обшук у помешканні керівника Криворізької міської організації ВО «Свобода» Юрія Настусенка. Він був пов’язаний зі справою про підпал офісу Партії регіонів, який стався у липні 2012 року.
XS
SM
MD
LG