Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії з колишнього міністра оборони Окруашвілі зняли всі звинувачення


Іраклі Окруашвілі, архівне фото
Іраклі Окруашвілі, архівне фото
У Грузії Апеляційний суд столиці Тбілісі скасував сьогодні останнє зі звинувачень проти колишнього міністра оборони Іраклі Окруашвілі, щодо зловживання службовим становищем і службового недбальства при закупівлі неякісних боєприпасів.

У січні з нього вже зняли низку інших звинувачень – у створенні незаконного збройного формування, у відмиванні грошей і зловживанні службовим становищем на посаді міністра, – а також скасували винесений йому раніше вирок в 11 років позбавлення волі за ще однією справою проти нього, про «хабарництво в особливо великих розмірах та здирство, здійснюване організованою групою».

Через той вирок і ті звинувачення Окруашвілі взяли під варту, коли він повернувся зі свого вигнання у Франції наприкінці минулого року, після перемоги на парламентських виборах коаліції «Грузинська мрія», опозиційної до президента Міхеїла Саакашвілі. Він заявляв, що за влади Саакашвілі зазнав політичних переслідувань, а після зміни влади у країні сподівається довести, що не винен.

Іраклі Окруашвілі, колишній міністр оборони в уряді Міхеїла Саакашвілі і його соратник, 2007 року пішов у відставку, виступив зі звинуваченнями на адресу президента і оголосив про створення опозиційного руху. Відразу після цього його арештували за звинуваченнями в корупції, і на допиті він відмовився від звинувачень проти президента і частково визнав свою вину. Вийшовши з-під варти під заставу на суму в 6,5 мільйона доларів, він утік і відтак отримав притулок у Франції. Тим часом у Грузії його 2008 року засудили заочно до 11 років ув’язнення, в судах також тривали розгляди справ за ще низкою звинувачень.
XS
SM
MD
LG