Доступність посилання

ТОП новини

У «Газпромі» повідомили про нову зустріч із віце-прем’єром України


Юрій Бойко (л), Олексій Міллер (п), архівне фото
Юрій Бойко (л), Олексій Міллер (п), архівне фото
Прес-служба російського газового монополіста «Газпром» повідомила, що голова правління компанії Олексій Міллер вчергове провів у п’ятницю в Москві робочу зустріч із віце-прем’єр-міністром України Юрієм Бойком.

Сторони «продовжили переговори щодо комплексу питань співпраці в газовій сфері», мовиться в повідомленні без ніяких дальших подробиць.

Українська сторона про цю зустріч узагалі не повідомляла.

Попередня така зустріч відбулася лише в середу.

Тим часом у четвер міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що Україна не вважає за доцільне виплачувати «Газпромові» сім мільярдів доларів за недобір газу, бо для цього, за його словами, «немає підстав».

Минулого місяця російський «Газпром» висунув до України вимогу сплатити близько семи мільярдів доларів за недобір природного газу, законтрактованого, але не викупленого минулого року. Відповідно до умови газових контрактів 2009 року «бери або плати», Україна зобов’язана щороку оплатити визначену певним чином мінімальну кількість російського газу, навіть якщо не отримала її.

Українська сторона вже заявляла, що всі зобов’язання перед «Газпромом» виконала, а справу з цим рахунком буде залагоджувати на переговорах.

Попередніми роками така ситуація ставалася вже кілька разів, але тоді в Росії заявляли, що, розуміючи складне становище в Україні, не висуватимуть такої претензії.
XS
SM
MD
LG