Доступність посилання

ТОП новини

Іще один обвинувачений у терактах подав позов до Першого національного


Обвинувачені в тероризмі, зліва направо: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк (грудень 2012 року)
Обвинувачені в тероризмі, зліва направо: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк (грудень 2012 року)
Обвинувачений у скоєнні терактів у Дніпропетровську та інших містах Лев Просвірнін подав позов проти Першого національного телеканалу через фільм «Пекельне пекло», повідомила в вівторок адвокат Інна Михалевич, яка представляє інтереси Просвірніна в цьому позові.

За її словами, позовна заява подана до Шевченківського районного суду Києва. Відповідачами виступають Перший національний канал і компанія-виробник «ВТВ».

У позовній заяві Просвірнін просить суд визнати інформацію, поширену про нього у фільмі, недостовірною і такою, що принижує його честь і гідність. Зокрема, мова йде про нібито наміри Просвірніна «заробити на людському горі» – постачати антитерористичне обладнання з Росії в Україну.

Обвинувачений також вимагає від телевізійників спростувати неправдиві дані щодо нього та компенсувати йому моральну шкоду – 50 тисяч гривень.

У позові також ідеться про те, що у фільмі були використані фото й матеріали з особистого комп’ютера Просвірніна, на оприлюднення яких він не давав згоди.

Минулого року захист іншого обвинуваченого в терактах Дмитра Реви подавав позов до Солом’янського районного суду Києва до Першого національного телеканалу через фільм «Пекельне пекло».

18 жовтня в ефірі Першого національного телеканалу вперше вийшов фільм «Пекельне пекло», який був присвячений серії вибухів у Дніпропетровську. Творці фільму стверджували, що обвинувачені в справі винні і що двоє з них працювали у штабі депутата-б’ютівця і вели листування щодо антитерористичних заходів із керівництвом Дніпровської ГЕС і Запорізької АЕС. Фільм показували на Першому національному впродовж цілого тижня перед виборами.

Адвокати обвинувачених вважають, що ці дані не відповідають дійсності. Вони також підозрюють авторів фільму у використанні матеріалів, які є таємницею слідства.
XS
SM
MD
LG