Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані повідомили про арешти і ліквідацію кількох нападників на шиїтів


Шиїти Кветти моляться за загиблих, 18 лютого 2013 року
Шиїти Кветти моляться за загиблих, 18 лютого 2013 року
Пакистанські силовики, як повідомили сьогодні, вбили чотирьох і арештували ще сімох членів забороненого сунітського угруповання, яке взяло на себе відповідальність за кілька нападів на шиїтів.

Як заявив міністр внутрішніх справ пакистанської провінції Белуджистан Акбар Хусейн Дуррані, усі четверо вбитих – «кілери високого профілю», а один із сімох арештованих – організатор вибуху наприкінці минулого тижня у центрі провінції, місті Кветті, внаслідок якого загинули, за останніми даними, 89 людей, переважно шиїтів.

Прем’єр-міністр Пакистану Раджа Первез Ашраф уже віддавав сьогодні наказ почати «цілеспрямовану операцію» проти угруповання «Лашкар-е Джганґві» в регіоні Кветти.

Тим часом у Кветті тисячі шиїтів продовжують свій протест проти нападів на них і проти нездатності влади захистити їх. При цьому вони відмовляються ховати загиблих в останньому нападі.

Понад місяць тому це ж радикальне угруповання, заборонене в Пакистані як терористичне, вже влаштовувало вибухи в переважно шиїтському районі Кветти. Тоді загинули 86 людей, і родичі загиблих теж кілька днів протестували, блокуючи вулиці тілами загиблих і вимагаючи від влади належного захисту. Протести призвели до змін у керівництві провінції Белуджистан, центром якої є Кветта.

Шиїтська меншина в Пакистані дедалі частіше стає об’єктом нападів радикальних сунітських угруповань, які іноді вважають шиїтів «єретиками» чи взагалі не мусульманами. Конституція Ісламської Республіки Пакистан визначає як державну релігію іслам загалом, без поділу на течії.
XS
SM
MD
LG