Доступність посилання

ТОП новини

Шиїти в Пакистані припинили протест після операції проти нападників


Прощання з загиблим у Кветті, 19 лютого 2013 року
Прощання з загиблим у Кветті, 19 лютого 2013 року
Шиїти в місті Кветті на заході Пакистану заявили сьогодні, що припиняють свій протест і поховають людей, убитих унаслідок вибуху три дні тому. Домовленості про це досягли на переговорах лідерів шиїтів міста з делегацією уряду Пакистану, яка прибула зі столиці Ісламабада.

Сьогодні ж у Пакистані повідомили, що силовики вбили чотирьох і арештували ще сімох членів забороненого сунітського угруповання, яке взяло на себе відповідальність за кілька нападів на шиїтів.

Як заявив міністр внутрішніх справ пакистанської провінції Белуджистан, центром якої є Кветта, Акбар Хусейн Дуррані, усі четверо вбитих – «кілери високого профілю», а один із сімох арештованих – організатор вибуху, внаслідок якого у Кветті загинули, за останніми даними, 89 людей, переважно шиїтів.

Прем’єр-міністр Пакистану Раджа Первез Ашраф уже віддавав сьогодні наказ почати «цілеспрямовану операцію» проти угруповання «Лашкар-е Джганґві» в регіоні Кветти.

Понад місяць тому це ж радикальне угруповання, заборонене в Пакистані як терористичне, вже влаштовувало вибухи в переважно шиїтському районі Кветти. Тоді загинули 86 людей, і родичі загиблих теж кілька днів протестували, блокуючи вулиці тілами загиблих і вимагаючи від влади належного захисту. Протести призвели до змін у керівництві провінції Белуджистан, центром якої є Кветта.

Шиїтська меншина в Пакистані дедалі частіше стає об’єктом нападів радикальних сунітських угруповань, які іноді вважають шиїтів «єретиками» чи взагалі не мусульманами. Конституція Ісламської Республіки Пакистан визначає як державну релігію іслам загалом, без поділу на течії.
XS
SM
MD
LG