Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні об’єднання журналістів висловили занепокоєння політичним ухилом в УНІАНі


Міжнародна федерація журналістів і її регіональний підрозділ, Європейська федерація журналістів висловили сьогодні занепокоєння через дедалі більшу критику з приводу політичного втручання в українському агентстві УНІАН.

Як заявив президент Міжнародної федерації журналістів Джим Бумела, там стурбовані тим, що агентство, якому раніше довіряли політики і громадськість, перетворюється на інструмент політиків.

А президент Європейської федерації журналістів Арне Кеніґ додав, що там підтримують журналістів УНІАНу в їхній боротьбі за журналістику як суспільне добро і закликають керівництво агентства поважати професійні стандарти і зупинити нинішню кампанію переслідування працівників.

У заяві також наведено заяву голови Незалежної медіа-профспілки України, яка входить до Міжнародної федерації журналістів, Юрія Луканова, про те, що агентство УНІАН не просто втрачає гроші – його перетворення на ще один голос української влади завдасть нової шкоди свободі засобів інформації в Україні.

Останнім часом навколо агентства УНІАН спалахнув скандал, пов’язаний із появою на його сайті інтерв’ю з опозиційними політиками, яких, за їхніми словами, вони не давали чи які були значно спотворені.
XS
SM
MD
LG