Доступність посилання

ТОП новини

У «Нафтогазі» кажуть, що не винні італійцям 3,9 мільярда


«Нафтогаз України» спростовує інформацію про зобов’язання поставити італійській компанії IUGAS 13,1 мільярда кубометрів газу. Про це повідомили у прес-службі компанії.

«За результатами розгляду Стокгольмським арбітражним судом спору між італійською компанією IUGAS і Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» 19 жовтня 2010 року і 19 грудня 2012 року були ухвалені рішення, згідно з якими рішення про стягнення з компанії «Нафтогаз України» 13,1 мільярда кубометрів природного газу на користь італійської компанії IUGAS не приймалося», – йдеться у повідомленні.

За даними компанії, Стокгольмський арбітражний суд вирішив, що у період до 1 вересня 2008 року «Нафтогаз України» не несе відповідальності за нездійснення поставок природного газу у зв’язку з тим, що IUGAS не подавала заявок на його поставку. У в період з 1 вересня 2008 року по 31 грудня 2010 року відповідальність компанії «Нафтогаз України» обмежується штрафом у 12,7 мільйона доларів, йдеться в повідомленні.

«У період 2011-2012 років «Нафтогаз України» не несе відповідальності за нездійснення поставок природного газу в зв’язку з існуванням обставин, які були поза контролем компанії», – також повідомили в «Нафтогазі».

В українській компанії наголошують, що Стокгольмський арбітражний суд не ухвалював рішень щодо поставок природного газу в 2013 році (останній рік дії контракту).

Крім того, «Нафтогаз України» заявляє, що вимагатиме від видання «Коммерсантъ-Украина» опублікувати спростування недостовірної інформації, поширеної у цій справі.

Раніше сьогодні це видання повідомило, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» програла спір на 3,9 мільярда доларів італійському трейдеру Italia Ukraina Gas (IUGAS).
XS
SM
MD
LG