Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко маніпулює – Генпрокуратура


Захист Юлії Тимошенко вдається до недостойних юристів маніпуляцій з метою безпідставно звинуватити органи прокуратури у небажанні проводити слідчі та процесуальні дії.

Про це йдеться в заяві Генпрокуратури.

«З цією метою захист надсилає до прокуратури завідомо необґрунтовані клопотання, а обґрунтовані відмови в цих клопотаннях потім навмисно перекручує і подає в засобах масової інформації як начебто незаконні дії з боку органів прокуратури», – ідеться в заяві.

Останніми з таких є ряд надісланих до прокуратури клопотань захисника підозрюваної Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка з вимогою звернутися до суду з клопотанням щодо винесення ухвали про допит у судовому засіданні свідків, зокрема Олександри Кужель, Сергія Тарути та інших.

«Сумнівно, що професійний захисник не знає вимоги ст. 225 КПК, яка передбачає, що в цьому випадку зацікавлена сторона кримінального провадження має право безпосередньо звернутися до слідчого судді, а не до слідчого прокуратури з таким клопотанням про допит», – заявляють у Генпрокуратурі.

Печерський районний суд Києва розпочав 13 лютого проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування справи про вбивство Євгена Щербаня. Суд допитав двох свідків. Допити відбувалися за відсутності Юлії Тимошенко, яка вимагала від суду забезпечити її присутність у судовому засіданні.
XS
SM
MD
LG