Доступність посилання

ТОП новини

Кожара запевнив, що Україна зможе виконати умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС


Леонід Кожара, архівне фото
Леонід Кожара, архівне фото
Українська влада зможе виконати умови для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» в листопаді цього року і сподівається, що ЄС ухвалить «політичне рішення» про підписання цього документа, сказав у середу в Варшаві міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

За його словами, як їх наводить агентство УНІАН, необхідні дії під силу і українському урядові, і парламентові.

Як сказав Кожара, проведені ним останніми днями зустрічі з представниками держав Європейського Союзу надихають його оптимізмом у цій справі. «Я переконаний, що є позитивна тенденція на шляху підписання угоди про асоціацію з ЄС», – сказав міністр.

Водночас він не дав прямої відповіді на те, чи можливе, на його думку, підписання угоди про асоціацію без звільнення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Під час перебування з візитом у Польщі Леонід Кожара в середу вкотре почув, цього разу від свого польського колеги Радослава Сікорського, про необхідність для України вирішити питання вибіркового правосуддя як головне у справі підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Євросоюз іще минулого року визначив для України три головні умови, за яких угоду про асоціацію можуть підписати до саміту країн-учасниць програми ЄС «Східне партнерство» в листопаді у Вільнюсі: вирішення проблеми вибіркового правосуддя, удосконалення виборчого законодавства і здійснення низки узгоджених реформ. Про них знову нагадали днями в підсумковій заяві саміту Україна – ЄС.
XS
SM
MD
LG