Доступність посилання

ТОП новини

На Януковича чекають у Таджикистані


Президент України Вiктор Янукович прибуде до Таджикистану з дводенним офiцiйним вiзитом 17 березня. Про це повiдомляє «Iнтерфакс-Україна» з посиланням на представника зовнiшньополiтичного відомства центральноазійської країни.

«Янукович i президент Таджикистану Емомалi Рахмон проведуть двостороннi переговори у вузькому й розширеному складi, за пiдсумками яких планується пiдписати пакет документiв з питань економiчного, культурного та освiтнього спiвробiтництва двох держав», – зазначило джерело в МЗС Таджикистану.

Востаннє український лiдер вiдвiдував Таджикистан у вересні 2011 року для участi в Радi глав держав СНД.

У лютому Україна отримала з Таджикистану запит на екстрадицію колишнього прем’єр-міністра цієї країни Абдумаліка Абдуллоджонова. У Таджикистані Абдуллоджонова заочно звинувачують в організації злочинного угруповання, спробі захоплення влади, тероризмі, диверсії, розкраданні державного майна.

Правозахисна організація Amnesty International закликала владу України не видавати колишнього прем’єра Таджикистану Абдумаліка Абдуллоджонова до цієї країни, де йому можуть загрожувати тортури чи інші тяжкі порушення прав людини.
XS
SM
MD
LG