Доступність посилання

ТОП новини

Близько тисячі працівників «АрселорМіттал Кривий Ріг» добровільно звільнилися минулого року – звіт


Віктор Янукович (л) і Лакшмі Міттал (п), керівник ArcelorMittal, у Кривому Розі, 24 січня 2013 року
Віктор Янукович (л) і Лакшмі Міттал (п), керівник ArcelorMittal, у Кривому Розі, 24 січня 2013 року
Упродовж 2012 року на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» умовами програми добровільного звільнення скористалися 926 працівників (2,8% від загальної чисельності працівників), мовиться в оприлюдненому в середу детальному звіті підприємства за підсумками роботи 2012 року.

Як повідомили у прес-службі підприємства, середня сума виплаченої компенсації тим, хто звільнявся в обмін на гроші, склала 46 тисяч гривень на одну людину.

За даними прес-служби, працівники, які звільнились добровільно, отримали також можливість упродовж 2 років після звільнення користуватися медичною страховкою за кошти підприємства.

«Програма добровільного звільнення 2012 року була здебільшого спрямована на зменшення управлінських рівнів на підприємстві, зниження загальної кількості керівників, спеціалістів, службовців і працівників адміністративно-господарського персоналу, а також робітників основних і допоміжних цехів, чиї робочі місця мали вивільнитися», – зазначено в повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, фактична чисельність персоналу меткомбінату станом на 31 грудня 2012 року склала близько 32,5 тисячі осіб, середня зарплата – 5 290 гривень.

Майже місяць тому на комбінаті завершився черговий, перший за цей рік етап програми добровільного звільнення працівників. Усього до кінця березня на підприємстві планували добровільно скоротити ще понад тисячу людей.

Водночас у профспілці «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Профспілці металургів і гірників України заявляють, що категорично проти скорочення працівників на металургійному підприємстві. За даними профспілки, з моменту повторного продажу підприємства 2005 року кількість працівників зменшилася з 55 тисяч осіб до 30 тисяч, а до 2017 року чисельність працівників має скласти 12 тисяч.

Раніше профспілкова організація комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» звернулася до Президента з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Перед цим робітники виходили на акцію протесту з вимогою припинити скорочення.
XS
SM
MD
LG