Доступність посилання

ТОП новини

Який статус Кремль віддає Україні у Митному союзі? (Огляд преси)


Київ – Україна отримає статус спостерігача в Митному союзі. Як стверджує газета «Сегодня», Кремль погодився на надання Києву такого статусу, хоча на даний момент він не передбачений статутом цього пострадянського об’єднання контролюваного Росією. Щоправда, дата ще не визначена, але принципово питання вирішене. Кремль погодився з розрахунку на те, що статус спостерігача буде першим кроком України до інтеграції. Заголовок публікації – «Митний союз дає нам добро».

Росія, як переконує газета «День», останнім часом поводиться, як та пушкінська баба, яка не хотіла бути спадковою дворянкою, а забажала, врешті-решт, стати царицею морською. Видання пише, що Москва то хоче створювати з Україною газотранспортний консорціум, то не хоче, то погоджується на його тристоронній формат, то вимагає виключно двостороннього, та ще за умови законодавчого закріплення українським парламентом. А остання російська фішка, озвучена прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, представляє, по суті, ультиматум Україні. Конкретніше йдеться в матеріалі «Неособиста думка».

Майже всіх працівників залізниці, а це близько 385 тисяч осіб, планують перевести на чотириденний робочий тиждень з відповідним урізанням зарплати. Такий крок керівництво державної монополії і уряд мотивують нестачею грошей. У той же час, як стверджують «Вечірні вісті», «Укрзалізниця» не перестає бути фігурантом скандальних і корупційних тендерів, за результатами котрих мільярдні кошти йдуть комерційним структурам. Докладніше про це йдеться в статті «Стоп-кран для залізничників», або «Покращення» дісталося до «Укрзалізниці».

Торік лише центральні органи виконавчої влади провели мільйон 113 тисяч перевірок. Із них 67,5 тисячі закінчилися рішеннями про зупинку, припинення або обмеження господарської діяльності. Про це, з посиланням на дані Федерації працедавців України, пише газета «Голос України». Видання інформує, що на одне велике промислове підприємство за рік потенційно можуть зайти 60 різних держорганів із перевірками. Деякі з них – по кілька разів. Доходить до того, що виробництво навіть зупиняється, підприємства вимушені простоювати через перевірки.

Сніговий циклон став головним каталізатором невдоволення українців, переконує газета «День». Можна лише припускати, якими будуть політичні наслідки для влади в столиці, яку вона й без того програла на останніх парламентських виборах. Колапс – це акумуляція всього, що відбулося днями в Києві через негоду... і невміння влади організуватися. Видання наголошує, що самоорганізація громадян і невміння влади спілкуватися зі ЗМІ – головні результати негоди. У статті «Про те, як було і як мало бути» експерти «Дня» назвали п’ять помилок столичної влади, через які негода паралізувала столицю.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG