Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати обвинуваченого в терактах заявили, що вимагають знайти замовників фільму «Пекельне пекло»


Адвокати обвинуваченого у скоєнні вибухів у Дніпропетровську та інших містах Дмитра Реви заявили в середу, що вимагатимуть від Генеральної прокуратури України знайти і покарати винних у розповсюджені недостовірної інформації, яка вийшла в ефірі Першого національного телеканалу в документальному фільмі «Пекельне пекло», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Як сказала адвокат і сестра обвинуваченого Оксана Томчук, сторона захисту подає звернення до Генеральної прокуратури з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом розголошення таємниці досудового слідства.

«Нехай там перевіряють, хто все ж таки був замовником цього фільму, хто допустив розголошення цих фактів. У цьому фільмі використані особисті фотографії, яких немає в соціальних мережах, але є на особистому комп’ютері Дмитра Реви і на той момент становили таємницю слідства. Абсолютно не зрозуміло, як ці матеріали потрапили до (телекомпанії) V-TV. У нас достатньо претензій до змісту фільму, де Дмитро Рева був названий «терористом», при тому, що цей факт не доведений слідством», – сказала Оксана Томчук.

Водночас адвокат Віталій Погосян повідомив, що фільм вийшов на екрани 18 жовтня минулого року і був продубльований 22 жовтня, тобто в той момент, коли ще тривало досудове слідство в справі, а значить, усі дані захищалися таємницею слідства.

«Я вважаю цей фільм пропагандистським, з явно обвинувальним ухилом, для формування громадської думки», – сказав адвокат.

У вівторок Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про недостовірність даних, викладених у фільмі «Пекельне пекло», який демонструвався на Першому національному телеканалі й розповідав про справу «дніпропетровських терористів». Суд зобов’язав компанію V-TV, яка є виробником стрічки, спростувати інформацію, а Перший національний телеканал – надати ефірний час для спростування.

18 жовтня 2012 року в ефірі Першого національного телеканалу вперше вийшов фільм «Пекельне пекло», який був присвячений серії вибухів у Дніпропетровську. Творці фільму стверджували, що обвинувачені в справі – винні і що двоє з них працювали у штабі депутата-б’ютівця і вели листування щодо антитерористичних заходів із керівництвом Дніпровської ГЕС і Запорізької АЕС.
XS
SM
MD
LG