Доступність посилання

ТОП новини

Кому вигідна політична гра «Знайди фашиста»?


Фашизмом і шибеницями лякають громадян України у парламенті. Народний депутат з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, виступаючи 2 квітня у парламенті, сказав: «Верховна Рада України стає «коричневою», за пропозицією «фашистів» відхиляються законопроекти про відзначення 70-річчя Сталінградської битви, 70-річчя Корсунь-Шевченківської битви. Згодом «фашисти» будуть читати паспорти, на вулицях з’являться шибениці, будуть знищувати пам’ятники героям Великої Вітчизняної війни».

«Фашисти!» – скандували народні депутати від Партії регіонів та КПУ під час виступу представників ВО «Свобода». Натомість свободівці заглушували кожен виступ російської мовою вигуками – «Українською!».
Розмови про «фашизм і фашистів» – це політична гра, направлена на відволікання електорату від «провальної діяльності влади», вважають представники опозиції.

«ВО «Свобода» не має «нічого спільного з ідеологією фашизму, з ідеологією фашистської Італії Мусоліні», – сказав в ефірі Радіо Свобода народний депутат, член політради ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

За його словами, фашистами є ті, хто «не проголосували за внесення у порядок денний постанови про вшанування жертв Голодомору 1932–33 років з нагоди 80-ї річниці трагедії». «Це нащадки окупантів, які знищували Україну. Вони зневажають пам’ять мільйонів українських жертв. Це і є фашизм. Саме тому вони й використовують у своїй риториці це слово, бо на злодієві шапка горить», – сказав народний депутат.
ВО «Свобода» обзивають фашистами місіонери «русского мира» – Мірошниченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:20:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Експерти, аналізуючи роль ВО «Свобода» в розвитку політичної ситуації, наголошують, що ця політична сила зможе виправдати очікування своїх виборців, лише якщо втримається в рамках «національного патріотизму» та не піддаватиметься на провокації політичних опонентів. Останні намагаються використати ВО «Свобода» як «страшилку» для виборців у східних регіонах, щоб забрати в електорату будь-яку альтернативу.


03.04.2013
ВО «Свобода» обзивають фашистами місіонери «русского мира» – Мірошниченко (ВІДЕО)

далі
03.04.2013
Протидія неонацизму чи боротьба з ВО «Свобода»?

«Проект Медведчука – це проект його кума Путіна. Він покликаний ліквідувати українську державність» – Мірошниченко далі
02.04.2013
Війна пам’ятників на Луганщині

В останнє десятиріччя все активнішою стає боротьба двох Україн – власне української або європейської, і радянсько-євразійської далі
24.03.2013
«Фашисти наступають» або На кому горить шапка?

За логікою «партії влади», нині «антифашисти» – це ті, хто демонстративно і постійно порушує Конституцію. А ті, хто її захищає – то «фашисти»… далі

02.04.2013
Чи є підстави називати луганських свободівців пособниками фашистів?

далі
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG