Доступність посилання

ТОП новини

«Парламентський путч на дірявому кораблі» (огляд преси)


Київ – Поки опозиція блокувала парламент із вимогою призначити вибори в Києві, регіонально-комуністична більшість на чолі зі спікером Володимиром Рибаком вирішила провести «виїзне» пленарне засідання у будівлі комітетів Верховної Ради неподалік. Як переконує експерт газети «Україна молода», це – посилення парламентської кризи, перехід її в нову фазу. Фактично йдеться про розкол, а надалі – і можливий напіврозпад Ради. Якщо так і далі будуть розгортатися події, парламент чекає розпуск. Але є шанси, що авторитетні депутати, до яких прислухаються і більшість, і опозиція, допоможуть знайти компроміс. Яким він може бути, розмірковується в статті «Путч на дірявому кораблі».

Опозиція захопилася блокуваннями і мітингами, а влада ніяк не відмовиться від практики одноосібного керування, стверджує газета «День». Видання пише, що невміння чи небажання знаходити компроміс створює перманентні скандали. Як наслідок, країна в черговий раз несе репутаційні втрати. Заголовок публікації – «Зупиніться!..».

Існує думка, що більшість українців хотіла б жити в іншій країні, наприклад, у щасливій Америці. Однак, як пише газета «Сегодня», посилаючись на результати соціологічних досліджень, цифри свідчать про інше: майже половина жителів України ні за що б не поміняла свою батьківщину. Щоправда, 36% все таки вибрали б іншу країну для проживання. Серед найпривабливіших – Німеччина, США і Росія. Видання наводить 10 причин любити Україну. Зокрема, менталітет українців, наявність рідних і друзів, красиві місця, смача місцева кухня, помірний клімат тощо.

Успішного професіонала з чітко вибудуваною кар'єрою, безліччю можливостей реалізувати себе і гідною зарплатою сьогодні неможливо уявити без якісної сучасної освіти. Як переконує тижневик «Кореспондент», правильно вибраний виш часто стає фундаментом для майбутнього і одним з головних козирів конкурентоспроможності на ринку праці. Видання представляє рейтинг вітчизняних передовиків навчання і називає «топ-10» найкращих вишів України на основі даних опитування найпривабливіших роботодавців. Перші місця в цьому списку посідають Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Національний університет «Києво-Могилянська академія». А ось з інженерно-технічних спеціальностей першість утримують Київський і Львівський політехнічні університети.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG