Доступність посилання

ТОП новини

Захисники парків в Одесі погрожують забудовникам «крайніми заходами» (ВІДЕО)


В Одесі захисники парків «палять будинки» та «вішають забудовників»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00
Близько десяти одеситів з всеукраїнської організації «Молодіжна єдність» повісили опудало забудовника і спалили паперовий макет новобудови на знак протесту проти забудови території меморіального комплексу 411-ї батареї.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, метою протестувальників було не допустити забудови території, що має для одеситів символічне значення і водночас є одним з небагатьох місць їхнього відпочинку.

У районі 411-ї батареї приватні особи через суд ще від 2006 року намагаються привласнити ділянку землі. Незважаючи на втручання прокуратури, яка порушила карну справу щодо фальшування документів, скоєного під час укладення угоди, доля землі наразі не вирішена.

Активісти кажуть: щоб не пустити сюди забудовників, вони готові йти на крайні заходи – ламати парками, блокувати будівництво.

Лідер одеської «Молодіжної єдності» Антон Давидченко зауважує, що «сьогодні просто відстояти парк – це вже мало, треба покарати людей, які зазіхнули на святу землю».

За словами мітингувальників, надійної профілактикою таких зазіхань мали б стати чітко визначені кордони нечисельних одеських парків, які б чітко визначали, де забудова заборонена.

Нечисельність учасників акції Антон Давидченко пояснив тим, що на разі це не більше, ніж попередження. Масовий протест анонсують на день проведення однієї з найближчих сесій міськради – у разі, коли переконливих кроків на захист меморіалу не буде зроблено.

441-а берегова батарея була одним із ключових пунктів героїчної оборони Одеси від німецько-фашистських загарбників восени 1941-го. Увічнити подвиг батареї 1975 року запропонували самі одесити – громадські організації і трудові колективи, згодом їхню ініціативу підтримала влада.
XS
SM
MD
LG