Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко поки що відмовляється від зустрічі з соратниками – тюремники


Пенітенціарна служба України заявляє, що Юлія Тимошенко відмовляється зустрічатися з соратниками, які прибули до неї в харківську лікарню.

На зустріч із екс-прем’єром прибули колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і заступник голови цієї фракції Олександр Турчинов.

«Наразі співробітники пенітенціарної служби вже повідомили засуджену про прибуття депутатів та запропонувати їй, згідно з вимогами закону, прослідувати до кімнати для побачень. Засуджена заявила, що не має наміру пройти до кімнати побачень для зустрічі із депутатами, які прибули до неї», – заявляють у прес-службі пенітенціарної служби.

За повідомленням, кімната для побачень розташована на відстані буквально кількох метрів від її палати перебування Тимошенко.

«Крім того, коли на побачення із засудженою прибувають її адвокати, то вона без жодних зволікань завжди проходить до спеціально облаштованої кімнати, де проводить з ними зустрічі тривалістю по 5-6 годин», – йдеться в повідомленні.

«У зв’язку з тим, що поведінка засудженої має на меті спровокувати скандал і звинуватити пенітенціарну установу у тому, що начебто ми не пускаємо депутатів, прес-служба уповноважена заявити, що ДПтС та керівництво Качанівської виправної колонії не чинить жодних перешкод у проведенні побачення засудженої з депутатами, крім того, ми готові усіляко сприти тому, аби таке побачення відбулося у відповідності до вимог чинного законодавства», – заявляють пенітенціарії.

За повідомленням, пенітенціарна служба продовжує чекати на остаточну відповідь Тимошенко.

Сьогодні соратників екс-прем’єра не пустили на побачення з нею. Про це побачення Тимошенко вчора попросила в керівництва колонії.
XS
SM
MD
LG