Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко відмовилася їхати до суду і призначила в себе «партійну нараду» – пенітенціарії


Державна пенітенціарна служба України повідомила в четвер, що засуджена колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася їхати в п’ятницю до суду і натомість запланувала в себе проведення «партійної наради» з соратниками.

Як мовиться в повідомленні, вона написала про це дві заяви керівництву Качанівської виправної колонії, в якій вона відбуває покарання, хоча зараз перебуває в лікарні.

В одній із них Тимошенко заявила, що відмовляється їхати до Київського районного суду Харкова на заплановане на п’ятницю засідання з її участю, бо «не має бажання завдавати шкоди своєму здоров’ю».

При цьому в іншій заяві вона вимагає від пенітенціарної служби забезпечити її побачення з Арсенієм Яценюком, Юрієм Луценком і Олександром Турчиновим і вже й призначила час його проведення на 10-у годину, мовиться в повідомленні.

Пенітенціарна служба звернула увагу, що ніхто з цих діячів сам не звертався з письмовими заявами з проханням про побачення з Тимошенко.

У п’ятницю на суді в Харкові має продовжитися чергова спроба розглянути справу за звинуваченням колишнього прем’єра у зловживаннях корпорації «Єдині енергетичні системи України», якою Юлія Тимошенко свого часу керувала. Сама Тимошенко досі категорично відмовлялася від участі в цьому процесі, вважаючи, що складу її злочину не існує, а також посилаючись на те, що перебуває на лікуванні. Через це процес не може просунутися вже майже рік.

Обласна прокуратура не виключала, що колишнього прем’єр-міністра можуть у п’ятницю примусово доставити до судової зали.

Також у п’ятницю в Харкові опозиція планує всупереч судовій забороні провести акцію з серії «Вставай, Україно!» з участю чільних опозиційних діячів, закінчивши її біля приміщення суду.
XS
SM
MD
LG