Доступність посилання

ТОП новини

Оновлені правила дорожнього руху: денне світло, знаки, газон і діти


Із денними ходовими вогнями або ближнім світлом мають від сьогодні їздити усі учасники дорожнього руху. Це одне з найпомітніших нововведень у рамках змін до правил дорожнього руху, що вступили в дію з 15 квітня.

Як не якістю доріг, так змінами до правил дорожнього руху вирішила влада наблизити до Європи українських водіїв та пішоходів. Відтепер і на території України у період із 1 жовтня до 1 травня за межами населених пунктів треба їздити зі світлом. Від сходу сонця і до його заходу авто мають рухатися з ближнім світлом або зі спеціально призначеними для цього денними ходовими вогнями.

Також водії мають знати, що, «наближаючись до транспортного засобу з розпізнавальним знаком «Діти», який зупинився з увімкненими проблисковими маячками оранжевого кольору або аварійною світловою сигналізацією, водії транспортних засобів, що рухаються по суміжній смузі, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб уникнути наїзду на дітей».

Штрафуватимуть тепер і за паркову на газонах. Штрафи стягуватимуть як за порушення правил паркування – у розмірі 255–340 гривень.

Більше про зміни до ПДР розповів Радіо Свобода начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем Сергій Будник.
14.04.2013
Дорожні знаки мають пріоритет перед дорожньою розміткою – Будник

Із 15 квітня українські водії їздитимуть за правилами, наближеними до європейських зразків далі

Також внесено низку змін щодо дорожньої розмітки. Зокрема, синім кольором позначатимуть майданчики для паркування, відведені на проїзній частині, а помаранчевим – лінії тимчасової розмітки.

З’явився новий попереджувальний знак «Кінець дороги з удосконаленим покриттям». Водії уже коментують це нововведення й радять поставити цей знак на усіх в’їздах в Україну.
11.04.2013
За новими правилами вже штрафують на Кіровоградщині – водії

«Заплатити 700 чи 800 гривень за лампочку. Це буде складно» далі

12.04.2013
Зміни правил дорожнього руху не особливо торкнуться гостей із Європи

«Спочатку треба привести інфраструктуру до ладу, а потім вимагати і запроваджувати європейські норми, правила» далі

Зміни до правил дорожнього руху є несуттєвими й не вплинуть на зменшення кількості ДТП, вважає речник громадського руху «Дорожній контроль» Єгор Воробйов. Зате, на його думку, ці зміни розширюють можливості для зловживань, оскільки, зокрема, дозволяють учасникові ДТП покидати місце аварії. «Цим можуть скористатися власники спецномерів», – сказав Воробйов.
Зміни до ПДР розширюють поле для зловживань – «Дорожній патруль»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:14:40 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
ДАІ повідомляє, що перший час, поки водії звикатимуть до змін, не штрафуватиме за порушення нових правил руху.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG