Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона розглядає 18 версій причин невдалого запуску ракети «Зеніт»


На міжнародній конференції «Космічні технології: сьогодення та майбутнє»
На міжнародній конференції «Космічні технології: сьогодення та майбутнє»
Дніпропетровське конструкторське бюро «Південне» розглядає 18 версій причин падіння ракети-носія «Зеніт-3SL» спільного українсько-російського виробництва, заявили в середу представники КБ «Південне» на міжнародній конференції «Космічні технології: сьогодення та майбутнє» у Дніпропетровську.

Начальник центру інформаційних зв’язків КБ «Південне» Юрій Мошненко повідомив, що українська сторона не вважає себе винною. Фахівець також зазначив, що наразі спеціалісти шукають, як унеможливити подібні аварії в майбутньому.

«Шукаємо. Одна з 18 версій. Наше завдання – зробити так, аби виключити всі ці 18 версій, перекрити можливі причини», – сказав Юрій Мошненко.

Водночас він не заперечив, що причиною аварії могли бути проблеми з бортовим джерелом потужності, виготовленим українськими ракетобудівниками.

У лютому ракета «Зеніт-3SL2 українсько-російського виробництва під час невдалого пуску в рамках проекту «Морський старт» впала в океан. За офіційною версією причин аварії, оприлюдненою в Росії, винною є українська сторона.

Ракета-носій «Зеніт» виготовлена в Україні на Державному підприємстві «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені Макарова» («Південмаш», Дніпропетровськ). Частина комплектувальних елементів виготовлена на підприємствах Росії. Запуск здійснювала міжнародна акціонерна компанія Sea Launch (штат Каліфорнія, США).
XS
SM
MD
LG