Доступність посилання

ТОП новини

Ювілейна перемога молодшого Кличка і рекорд чемпіонату України з футболу


Володимир Кличко і Франческо П’янета, фото з прес-конференції 29 квітня 2013 року
Володимир Кличко і Франческо П’янета, фото з прес-конференції 29 квітня 2013 року
Володимир Кличко відстояв свої чемпіонські пояси в поєдинку проти німця італійського походження Франческо П'янети. Таким чином молодший із братів Кличків здобув свою ювілейну, шістдесяту, перемогу на ринзі.

Перемогти вдалося технічним нокаутом у шостому раунді. Наступним суперником Володимира може стати росіянин Олександр Повєткін. Раніше він уникав поєдинків із українцем.

Вперше за багато років у чемпіонаті України з футболу золото та срібло поділять між собою не донецький «Шахтар» із київським «Динамо». Гегемонію гірників та столичного клубу нарешті може порушити харківський «Металіст».

Поступившись у боротьбі за чемпіонство команді Ріната Ахметова, кияни можуть втратити і другу сходинку. І справа не лише в реноме. Третє місце – це й втрата можливості виступати у Лізі Чемпіонів – найпрестижнішому кубковому турнірі Європи. У битві за друге місце «Динамо» поступилося в гостях «Металісту» 0:2. На 35-й хвилині рахунок відкрив Марко Девіч. А на 60-й хвилині перевагу харків'ян подвоїв Клейтон Хав'єр.

Тепер підопічним Олега Блохіна у трьох турах, що лишилися, доведеться відіграти у харків’ян три очки, при тому, що очних зустрічей клубів не буде. Тому сподівання у динамівців є лише на те, що в останніх турах у команди Мирона Маркевича відберуть очки суперники, а вони, за календарем, складніші, ніж у киян.

Тим часом президент «Шахтаря» Рінат Ахметов прогнозує, що в новому сезоні за золоті медалі чемпіонату України з футболу вестимуть боротьбу чотири команди і конкуренція триватиме до останнього туру. Крім свого клубу, Ахметов бачить серед претендентів «Металіст», «Динамо» і «Дніпро», повідомляє прес-служба «гірників». Переможця називати він не став.

Рекорд чемпіонату України з футболу

До речі, нинішній чемпіонат української Прем'єр-ліги став рекордним за відвідуваністю. Після матчу «Металіст – «Динамо» цей показник загалом склав понад 2 мільйони 736 тисяч глядачів (хоча турнір триває). Рік тому матчі української футбольної першості відвідали в цілому 2 мільйони 713 тисяч глядачів. Найгірший показник у таких турнірах, за участю 16 команд, зафіксували в сезоні-1996-97. Тоді на трибунах стадіонів побував 1 мільйон 374 тисячі глядачів.

В Італії, як і в Україні, теж уже відомий тріумфатор нинішнього національного чемпіонату з футболу. Другий рік поспіль переміг «Ювентус». Нині «Старій Синьйорі» це вдалося за три тури до фінішу. Подолавши вдома «Палермо» 1:0, туринці набрали 83 очки і стали недосяжними для переслідувачів, найближчий з яких – «Наполі» – здобув 72 очки. У «Мілана» – 65.

Колишній нападник «Ювентуса» Алессандро Дель П'єро, який закінчує свою ігрову кар’єру в Австралії, привітав колишніх одноклубників із здобуттям 29-го «скудетто».

«Я аплодую своїм колишнім товаришам по команді, це фантастичний колектив, який назавжди залишиться в моєму серці, – наводить слова Дель П'єро офіційний сайт футболіста. Алессандро виступав у «Ювентусі» майже 20 років, провівши рекордні для цього клубу понад півтисячі матчів та забивши понад дві сотні голів.

Мессі знову приніс перемогу «Барсі»

У чемпіонаті Іспанії з футболу переможець достроково ще не визначився, але тільки диво завадить «Барселоні» здобути «золото». Оговтавшись після фіаско у Лізі Чемпіонів, каталонці обіграли у черговому турі вдома «Бетіс» 4:2. По ходу матчу «Барса» двічі поступалася, але зрештою перемогла. Два вирішальні голи забив Ліонель Мессі, який вийшов на заміну в цьому матчі. Для перемоги у першості Іспанії «Барсі» досить набрати два очки у чотирьох турах, що лишилися. Ліонель Мессі лідирує перед бомбардирів «Примери», забивши 46 голів у 31-му зіграному ним матчі турніру. Торік у найкращого футболіста світу було рівно півсотні голів у чемпіонаті Іспанії.
  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG