Доступність посилання

ТОП новини

Болотна площа у Москві – загибель людини і знову опозиційний мітинг


Мітинг на Болотній площі у Москві, 6 травня 2013 року
Мітинг на Болотній площі у Москві, 6 травня 2013 року
Москва – Мітинг на підтримку фігурантів так званої «Болотної справи» у понеділок увечері пройшов у центрі Москви на Болотній площі. Поліція повідомила, що на акцію опозиції прийшли близько 8 тисяч людей. За іншими даними, в мітингу брали участь понад 20 тисяч осіб. Рівно рік тому дозволені мітинг і хода там же на Болотній площі закінчилися безладами. Зараз у кримінальній справі проходять 28 осіб, яким пред’явлені звинувачення. У понеділок вранці акція, зокрема, на їхню підтримку опинилася під загрозою зриву. Під час монтажу сцени загинув один із робітників.

Трагедія трапилася близько першої години дня. Під час встановлення обладнання для мітингу на одного з робітників впала звукова колонка. Надія Мітюшкіна, яка була організатором інших акцій опозиції, заявила, що це сталося через порушення техніки безпеки.
Під час мітингу
Під час мітингу
«Звичайно, жахливо, що загинула людина, – каже вона. – Але, я так розумію, що була порушена техніка безпеки. Тому що піднімалися колонки, а він стояв зігнувшись під ними. І з висоти кількох метрів величезна колонка, вагою з тонну, просто впала».

На самому початку мітингу у Москві присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблого робітника. Максиму Мелкову було 25 років.


Кому були вигідні безлади 6 травня 2012-го?

Організатори акції також звернулися із закликом до мітингувальників не розгортати політичні гасла. Втім, виступаючі не могли не говорити про політику і про події, що сталися на Болотній площі рік тому. Один із лідерів партії «РПР- Парнас» Михайло Касьянов назвав минулорічні безлади провокацією.

Ми сьогодні однозначно і впевнено говоримо – це була спланована провокація
Михайло Касьянов
«Вибори до Держдуми були нелегітимними і ця Дума – нелегітимна. І те, що президент нинішній нелегітимний, саме це стало причиною тієї провокації, яку влаштувала влада. Ми сьогодні однозначно і впевнено говоримо – це була спланована провокація», – наголосив Касьянов.
Під час мітингу
Під час мітингу

«Ми повинні домогтися звільнення політв’язнів» – Нємцов

До нинішнього мітингу протягом місяця проходила акція на підтримку в’язнів Болотної «Один день – одне ім’я». Громадські активісти називають «Болотну справу» і майбутній судовий процес політично мотивованими. Опозиційний політик Борис Нємцов на мітингу в понеділок закликав домагатися звільнення «в’язнів сумління».


Це сфабрикована справа. І ми повинні згадати кожного
Борис Нємцов
«Це сфабрикована справа. І сьогодні ми повинні згадати кожного. І сьогодні ми повинні домогтися звільнення політв’язнів. І в’язнів Болотної, і всіх інших політв’язнів, щоб припинили цю поліцейське свавілля, щоб припинили політичні переслідування. Нас не залякати!»

Мітинг завершився виступом музикантів групи «Аркадій Коц», які виконали пісню з символічною назвою «Стіни впадуть».



06.05.2013
Річниця Болотної. Мітинг опозиції у Москві (НАЖИВО)

Пряма відео-трансляція з мітингу на Болотній площі у Москві далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG