Доступність посилання

ТОП новини

Українські товстосуми обживають нові острови (огляд преси)


Київ – Сьома спроба ратифікувати Гаазьку конвенцію щодо міждержавного всиновлення вкотре провалилася. Як наголошує експерт газети «День», даний законопроект треба було ухвалювати негайно і в цілому, бо в Україні є 6-7 тисяч тяжкохворих дітей, чиє лікування вимагає кількасот тисяч доларів чи євро. Їх можна вилікувати, але потрібно вкласти великі гроші. І є потенційні батьки, які готові всиновити таку дитину, лікувати її і ставитися до неї, як до рідної. Відтак, як зауважила виданню депутат Леся Оробець, відсьогодні кожен депутат, особливо від Партії регіонів, який голосував проти міждержавного всиновлення, морально зобов’язаний всиновити хвору дитину, позбавлену не лише батьків і здоров’я, але й державного захисту. Адже в десятків тисяч хворих українських сиріт, приречених на соціальну ізоляцію і вимирання, депутати з більшості запросто відняли їх природне право на родинний затишок і виживання, наголошує депутат.

У найближчі два тижні Кабмін може зробити перший крок до скасування пільг на безкоштовний проїзд у транспорті для пенсіонерів, ветеранів, інвалідів, чиновників, депутатів та працівників правоохоронних і силових структур. Їх планують замінити, зокрема, для пенсіонерів та малозабезпечених, адресною допомогою. Однак, як зауважує газета «Сегодня», заковика в тому, чи буде вистачати у країни грошей на компенсації та наскільки вчасно вони будуть приходити.

Проблеми в банківській системі Кіпру посилили переформатування списку основних інвесторів української економіки. На тлі 13-відсоткового зниження надходжень в Україну прямих іноземних інвестицій змінилася і географічна структура інвестицій. Замість Кіпру ключовою країною, через яку українські бізнесмени оформляють угоди, в першому кварталі стали Британські Віргінські острови. Про це інформує «Комерсант Україна» у статті «Україна обживає нові острови».

Екологи склали список головних проблем київського довкiлля. Вони вважають, що хоча підйом рівня води у Дніпрі – нормальне природне явище, однак основна причина збільшення рівня води в головній артерії країни – незаконна забудова по обох берегах Дніпра. Зважаючи, що Київ є своєрідним «корком» для води з Дніпра та Десни, через щільну забудову прибережно-захисної смуги, яка для великих річок становить 100 метрів, воді немає куди розливатись під час паводку. Таким чином, єдиний можливий розвиток подій – підйом рівня води. Докладніше з проблемою знайомить газета «Україна молода» в публікації «Чому «повстав» Днiпро?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG