Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол відхилив запит Росії знайти керівника фонду, де працював Магнітський


Вільям Браудер, архівне фото
Вільям Браудер, архівне фото
Міжнародне поліційне агентство Інтерпол відхилило запит Росії встановити місце перебування Вільяма Браудера, британського фінансиста і керівника інвестиційного фонду Hermitage Capital, для якого працював загиблий у СІЗО російський юрист Сергій Магнітський, повідомили в суботу агентства новин.

За повідомленнями, Інтерпол заявив у п’ятницю, що справа Браудера має переважно політичну природу, і міжнародна поліційна структура не має допомагати Росії шукати фінансиста.

Ідеться про справу, в якій Браудера звинувачують у незаконному придбанні акцій російського газового монополіста «Газпром», чим, на думку слідства, було завдано шкоди на суму у 3 мільярди рублів (майже 100 мільйонів доларів США).

Крім того, в Росії Браудера судять заочно, а Магнітського посмертно за звинуваченнями в уникненні сплати податків.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для інвестиційного фонду Hermitage Capital під керівництвом Вільяма Браудера, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що викрив схему, за якою податки, вже сплачені фондом, на суму в 230 мільйонів доларів викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
XS
SM
MD
LG