Доступність посилання

ТОП новини

Наскільки безпечно дітям в українських дитячих садках?


Київ – Безпека дітей у дитсадках залежить не стільки від кількості і суворості контролю, скільки від педагогів, які доглядають малюків. Такого висновку в ефірі програми «Ми разом» дійшли вихователька приватного дитячого садочка «Ясочка» Галина Мельник і начальник управління дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Ірина Пархоменко.

Наскільки безпечно дітям в українських дитячих садках?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:58 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Міносвіти надіслало в управління освіти по всій країні листа з вимогою ретельно перевірити харчування у навчальних закладах. Такі перевірки пов’язані з отруєнням дітей у дитсадку №455 у Дніпровському районі Києва. 19-20 червня 40 дітей і одного співробітника закладу шпиталізували до інфекційних відділень медзакладів столиці з гострою кишковою інфекцією. Нещодавно до інфекційного відділення потрапили і 5 вихованців одного із дитсадків Миколаєва.

Яйця із сальмонелою, гнила морква та локшина із пліснявою. Саме такими продуктами, як стверджують батьки, годували малюків у цих садочках. Але працівники дошкільних закладів наголошують, що до позапланового контролю готові.

27.06.2013
Безвідповідальність у дитсадках: діти труяться, їдять пісок і тікають

Приватні садочки і няні привчають дітей до соціальної нерівності – парламентар далі

Однак, безпека в дитячому садку – це не лише харчування. Грубість та безвідповідальність вихователів – такі головні загрози для дітей у дитсадках називають луганці.

28.06.2013
Мою племінницю побили у дитсадку – луганчанка

Неякісне харчування, грубість та безвідповідальність вихователів – такі головні загрози для дітей у дитсадках далі

Куди звертатися батькам, які бачать якісь порушення в садках або небезпеку для своїх дітей?

Скаржитися можна до відділу гігієни дітей і підлітків міської санітарно-епідеміологічної служби. Відповідальність за харчування у навчальному закладі несе його директор. Однак, коли є обґрунтована скарга до СЕС, представники санітарної служби мусять відреагувати і можуть зробити позапланову перевірку. Також можна звертатися до місцевих управлінь освіти.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

XS
SM
MD
LG