Доступність посилання

ТОП новини

Нашу доньку вбивали так само – батько 15-річної дівчинки зі Врадіївки


Доньку вбивали так само – батько дівчинки із Врадіївки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Справу про зґвалтування і вбивство у Врадіївці на Миколаївщині у 2011 році 15-річної школярки Аліни Поркул розслідують повторно. Про це заявив прокурор Миколаївської області Андрій Курись. За його словами, цю справу об’єднають із розслідуванням зґвалтування у ніч із 26 на 27 червня Ірини Крашкової. «Слідство має перевірити всі версії, які є в цьому злочині», – наголосив прокурор. Андрій Курись також дав розпорядження повернутися до фактів смерті двох чоловіків, які перевірялися на можливу причетність до цього злочину.

18 січня 2011 року у Врадіївці Миколаївської області на березі ставка зі слідами насильницької смерті знайшли труп 15-річної учениці місцевої школи Аліни Поркул. За фактом смерті дівчини слідчий відділ Врадіївського райвідділу міліції порушив кримінальну справу. У цій справі 11 осіб зізналися у злочині – як підозрюють, вони це зробили під тортурами. Двоє підозрюваних скінчили життя самогубством.

Радіо Свобода поспілкувалося із батьком загиблої Ігорем Поркулом.

– Може, є думки у Вас, хто це робив?

– Судячи по фотографіях нашої дочки і цієї Іри – побої одинакові, схожі. Голова побита, око так само – ліве око, права щока… Ця осталася жива після цих побоїв, а нашу дочку дотопили у воді, у ставку. І так само в цієї Іри зірвали сережку, в нашої дочки теж зняли сережки, пропав так само телефон, сумочка… Потім, правда, знайшли з сумки зошити і книжки, але на них навіть відбитків не було, навіть Алі… Виходить, людина знала, що робить. Був слух, що Дрижак замішаний у цьому… ми підійшли, розпитали – у той час він був точно так само на зміні, як і зараз. Також бачили якусь машину – там стояла біля цього місця. Але за цю машину до цього часу ми нічого не знаємо, ніхто її не знайшов.

– Я, до речі, бачив передачу, в якій екстрасенси говорили, що ситуація ця повториться і далі…

– Так, були екстрасенси. Вони казали, що через два, два з половиною роки, через якийсь час цих людей зловлять на гарячому.

– Це ці люди, які зараз сидять: двоє в погонах?

– Бачите, тут, скажімо так, свідок показав пальцем, а у нас свідків не було. Хоча судячи з побоїв, хоча б одна людина повинна була бути.

– Зі злочинцями, які вчиняють такі злочини, як діяти?

– Є, напевно, якийсь закон, правильно?

– На Вашу думку, як робити так, щоб цього не повторилось?

– Наказувати…


Розповідь потерпілої Ірини Крашкової

  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG