Доступність посилання

ТОП новини

Попов лякає колапсом


Київ – Безрезультатно закінчилася зустріч голови київської міськдержадміністрації Олександра Попова та депутатів-мажоритарників, обраних у столиці. Ані про підписання спільної заяви до президента, з вимогою провести вибори мера та міськради, ані про розблокування Київради вони не домовилися. Олександр Попов зазначає, що місту загрожує «колапс при входженні в опалювальний сезон».

Кияни стали заручниками політики, заявив очільник столичної влади Олександр Попов, коментуючи результати зустрічі із обраними у Києві депутатами-мажоритарниками, які представляють опозиційні «Батьківщину» і «Свободу». Він намагався домовитися про розблокування роботи Київради, яка має ухвалити рішення щодо соціальних виплат та комунальних витрат. Однак опозиція наполягає на тому, що термін повноважень чинної Київради добіг кінця, отже, вона нелегітимна.

За словами Олександра Попова, через блокований механізм ухвалення рішень у столиці можуть виникнути проблеми під час опалювального сезону. Він нагадав, що пропонує зустріч лідерам парламентських фракцій опозиції, щоб побачити, що «значать для них пріоритети киян».

Нам пропонують не консенсус, а ультиматум – депутат Ємець

Натомість лідери опозиції не мають наміру зустрічатися із Олександром Поповим. Як розповів Радіо Свобода депутат з фракції батьківщина Леонід Ємець, під час розмови з’ясувалося, що Олександр Попов не поінформував про ситуацію у Києві президента.

«Йшла мова з його сторони про те, що ми маємо знайти консенсус. Ми сказали, що готові шукати консенсус, і поцікавилися, як Попов собі цей консенсус уявляє. Виявилося, що ми маємо розблокувати роботу нелегітимної Київради. Ми повідомили, що це не консенсус, а ультиматум», – каже народний обранець.

Аргументи столичної влади непереконливі, адже в Україні є й інші міста, де за відсутності легітимної міської ради комунальних проблем не виникає.

«Ми навели приклад Тернополя, де Партія регіонів також не дає призначати вибори. Проте абсолютно нормально в межах минулого бюджету перерозподіляють кошти і здійснюються виплати. І там чомусь таких питань, як у Києві, не виникає», – зазначає Леонід Ємець.

Коментуючи ситуацію, депутат-свободівець Андрій Іллєнко зазначив, що столична влада мала можливість ухвалити необхідні рішення вчасно. Адже «шкурні» питання розглянули до того, як Київрада втратила легітимність.

19.07.2013
Опозиція радить Попову тиснути на Януковича

Роботу Київради навряд чи вдасться розблокувати далі
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG