Доступність посилання

ТОП новини

У США звинуватили двох казахстанців у перешкоджанні слідству щодо вибухів у Бостоні


Діас Кадирбаєв (л) і Азамат Тажаяков (с), малюнок із зали суду під час одного з попередніх слухань у їхній справі
Діас Кадирбаєв (л) і Азамат Тажаяков (с), малюнок із зали суду під час одного з попередніх слухань у їхній справі
У місті Бостоні у США двом студентам із Казахстану висунули в четвер звинувачення в перешкоджанні здійсненню правосуддя через те, що вони, як стверджують прокурори, намагалися приховати докази у справі про вибухи на Бостонському марафоні у квітні.

19-річні Діас Кадирбаєв і Азамат Тажаяков, однокурсники підозрюваного в улаштуванні вибухів Джохара Царнаєва, як каже обвинувачення, винесли з кімнати Царнаєва в гуртожитку його рюкзак із рештками піротехніки і ноутбук, щоб позбутися їх, дізнавшись, що їхнього приятеля підозрюють у причетності до вибухів.

На початку травня їх уже звинувачували у змові з метою перешкодити здійсненню правосуддя. Відтоді вони перебувають під вартою. В разі визнання винними за обома звинуваченнями, включно з нинішнім новим, серйознішим, їм може загрожувати до 20 чи й 25 років позбавлення волі й депортація.

19-річний Джохар Царнаєв, який є громадянином США, нині теж перебуває під вартою, звинувачений у скоєнні вибухів. Своєї вини він не визнає. Його старший брат і, як вважають, спільник 26-річний Тамерлан Царнаєв, який не встиг отримати американське громадянство, загинув унаслідок перестрілки при спробі затримати їх.

Унаслідок двох вибухів, влаштованих біля фінішу традиційного Бостонського марафону 15 квітня, загинули три людини, понад 260 були поранені. Пізніше брати також убили працівника поліції й поранили в перестрілці ще понад 15.
XS
SM
MD
LG