Доступність посилання

ТОП новини

Родичі загиблих рибалок хочуть, щоб винні у смерті близьких були покарані


Донецьк – Родичі загиблих в Азовському морі рибалок вважають неприпустимими дії російських прикордонників, які вони побачили на оприлюдненому відео. У ролику видно, як прикордонники без форми женуться за українцями та навмисно таранять їхнє судно, щоб потопити. Анатолій Бойко, брат загиблого Юрія Бойка, і радий щось робити, однак поки не має адвоката. А от дружина іншого загиблого моряка Оксана Єрохіна вже найняла захисника і хоче, щоб винні понесли покарання.

Мешканці Безіменного вже бачили оприлюднене відео, де російські прикордонники переслідують їхніх земляків на човні, ледь не вдвічі більшому, та топлять українців. Анатолій Бойко упевнений, що у відео є розриви, і росіяни спеціально чекали, поки люди не потонуть.

Росія винна у всьому. Нахабно взяли й потопили. Вже коли їх потопили, вони відійшли вбік і стояли, чекали, хто вилізе, хто не вилізе
Анатолій Бойко
«Росія винна у всьому. Нахабно взяли й потопили. Ця зйомка переривалася. Вже коли їх потопили, вони відійшли вбік і стояли, чекали, хто вилізе, хто не вилізе. А потім лише підняли Федоровича. А Федорович тримав же брата за волосся відразу, а потім вони пішли на дно, і він відпустив брата, який був непритомний. А так, я ж не сильно грамотний, щоб в Європейський суд (з прав людини) звернутися, треба ж адвоката мені, а вони ж коштують грошей, адвокати. А я живу на пенсію. Я б залюбки звернувся, щоб і допомогу дали дружині його. Бо ніхто ж і копійки не дав, ані на похорон, ні на що. От лише в трунах привезли й поховали», – розповів брат загиблого.

Звісно, я б хотіла, щоб вони всі сиділи – дружина загиблого

Тим часом Оксана Єрохіна, дружина ще одного загиблого рибалки, вважає, що велику роль у справі відіграють медіа: якщо б не журналісти, то справу вже давно б зам’яли. Вдова найняла адвоката, спільного з родиною Федоровичів, та чекає від нього активних дій.

Поки Україна не почала діяти, поки в новинах не почали показувати все це, доти всі мовчали
Оксана Єрохіна
«Поки Україна не почала діяти, поки в новинах не почали показувати все це, доти всі мовчали. І про слідство нам нічого не відомо. Лише тільки в новинах дізнаємося. З Єйська нічого не кажуть про Росію, мовчання. Адвокат працює, щоб посадити винних, скоріше за все, розслідування вести і вивести нам допомогу якусь, родинам загиблих. Мого чоловіка вбили ні за що, виходить. І тепер на волі ходять люди ці. Звісно, я б хотіла, щоб вони всі сиділи», – каже вона.

У свою чергу, слідчий відділ управління МВС України на Донецькій залізниці, що є органом досудового розслідування з цієї події, ставить питання про допит свідків, зокрема, російських прикордонників, які перебували на катері берегової охорони.
Зустрічалися й обговорювали, яку необхідну допомогу подрібно надавати. Окремої статті обласного бюджету такої немає. Але коли треба буде, ми знайдемо кошти
Андрій Федорук
Голова Донецької облради Андрій Федорук заявив, що родинам загиблих буде надана матеріальна допомога. «Допомога надається через управління соцзасхисту. І працівники цього управління зустрічалися й обговорювали, яку необхідну допомогу подрібно надавати. Коли будуть визначені конкретні заходи, звісно, ми це розглянемо. Окремої статті обласного бюджету такої немає. Але коли треба буде, ми знайдемо кошти, щоб надати таку допомогу», – заявив він.

Увечері 17 липня катер прикордонної служби Росії зіткнувся в Азовському морі з українським баркасом. Четверо рибалок загинули. Одного члена екіпажу – Олександра Федоровича – врятували.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG