Доступність посилання

ТОП новини

Операцію Тимошенко в німецькій клініці не призначали – «Батьківщина»


Екс-прем’єру України Юлії Тимошенко операцію в берлінській клініці «Шаріте» не призначали, хоча німецькі лікарі вказують на необхідність оперативного втручання. Про це йдеться в заяві прес-служби партії «Батьківщина».

«Ніякої операції Юлії Тимошенко ані на 15 вересня, ані на іншу дату не призначали, про що ще вчора заявив офіційний представник «Шаріте». Німецькі лікарі неодноразово заявляли, що таке оперативне втручання з медичної точки зору є необхідним. Але Юлія Володимирівна не отримувала від української влади жодних пропозицій щодо лікування в Німеччині, відповідно, вона не може погоджуватися чи відмовлятися від такого лікування», – заявили в прес-службі, спростовуючи інформацію ЗМІ про нібито заплановану на середину вересня операцію.

Водночас у партії нагадали, що для лікування ув’язнених за кордоном нових законів ухвалювати не потрібно. «За інформацією юристів, стаття 7 Кримінально-виконавчого кодексу України та стаття 36 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» сукупно дозволяють виїзд на лікування за кордон будь-якого ув’язненого», – наголосили в партії.

Раніше Deutsche Welle з посиланням на джерела повідомило, що в спеціальному центрі клініки «Шаріте» готують палату для екс-прем’єра України.

У клініці «Шаріте» в Берліні цю інформацію не підтвердили.

Водночас міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що Київ і Берлін не проводять переговорів про направлення Тимошенко на лікування до Німеччини.
XS
SM
MD
LG