Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську дії міліціонерів, які затримали активіста, визнали правомірними – міліція


Дії співробітників міліції Ленінського райвідділу міліції Дніпропетровська, які, за заявами затриманого активіста, знущались над ним у райвідділку, визнано правомірними. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив заступник начальника міського управління міліції Володимир Седлецький.

«За даним фактом керівництвом Дніпропетровського міського УВС проведено службове розслідування. Дії співробітників міліції визнані правомірними. Всі матеріали направлені до прокуратури для прийняття рішення», – сказав Володимир Седлецький.

За його словами, ЗМІ подають інформацію про інцидент у райвідділку «тільки з одного боку». Насправді ж, за версією міліції, ніяких знущань над затриманим громадським активістом Антоном Павленком не було.

«До Ленінського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що невідомі особи голосно увімкнули музику у дворі одного з будинків. На місце події прибув патрульний наряд Ленінського райвідділу , який побачив групу молодих людей, близько 10 осіб, які голосно слухали музику і розпивали спиртні напої. Працівники міліції попросили молодих людей приглушити музику. Але вони почали нецензурно висловлюватися по відношенню до правоохоронців і включили музику ще голосніше. Наряд затримав водія автомобіля, який був доставлений в Ленінський райвідділ. Там він падав на землю, кричав: «вбивають» і здійснював інші провокаційні дії відносно співробітників міліції», – оприлюднив версію міліції заступник начальника міського управління.

За його словами, щодо активіста чергові склали два адміністративних протоколи – за статтею 175 (непокора працівникам міліції ) і статтею 178 Кримінального кодексу України (розпиття спиртних напоїв).

Тим часом, прокуратура Ленінського району міста за заявою затриманого активіста порушила кримінальне провадження проти працівників міліції за статтею «перевищення службових повноважень».

У середу в Дніпропетровську громадський активіст Антон Павленко заявив про знущання над ним у Ленінському районному відділі міліції Дніпропетровська. За його словами, вночі співробітники патрульної служби силоміць втиснули його до свого авто, наділи кайданки і відвезли у відділення, де знущались, били та ще й знімали все це на відео.
XS
SM
MD
LG