Доступність посилання

ТОП новини

Робоча поїздка Януковича на Львівщину обмежиться полігоном


Львів – У вівторок, 1 жовтня, президент України Віктор Янукович з робочою поїздкою перебуватиме на Львівщині. За інформацією Радіо Свобода, президент вперше побуває у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки Академії сухопутних військ, тобто на Яворівському військовому полігоні.

До приїзду на Яворівський полігон військові готувались заздалегідь. З останньою інспекцією минулого тижня в області побував міністр оборони Павло Лебедев.

З 8 до 20 вересня на полігоні відбувалось багатонаціональне тактичне навчання «Кленова арка-2013», у якому взяли участь понад 500 військовослужбовців із чотирьох країн світу.

Тепер президент Віктор Янукович спостерігатиме за підсумковим заняттям українських військових підрозділів. За попередньою інформацією, президент говоритиме про перехід української армії на контрактну службу. До слова, ще у 2010 році, балотуючись у президенти, він пообіцяв контрактну армію у 2011 році.

Наступного року розпочнеться перехід України до професійної армії, а триватиме цей процес до 2017, принаймі, так обіцяє міністр оборони. Військові експерти налаштовані більш песимістично до таких прогнозів. Бо потрібне належне фінансування армії, сучасне озброєння, військова техніка, а ще важливо підвищити професійний рівень особового складу і головне – зробити службу в українському війську престижною.

Можливо, про ці проблеми і говоритиме нині на Яворівському полігоні президент.

Міська влада має чимало запитань до президента

Радіо Свобода поцікавилось у мера Львова Андрія Садового, про які проблеми міста він має намір поговорити з першою особою, якщо, звісно, випаде така нагода.

«Це гаряче питання – рішення ФІФА, робота казначейства, щоб завершити всі заплановані роботи, щоб казначейство розблокувало платежі, щоб врешті, ми дочекались часу, коли у державному бюджету будуть передбачені кошти на історичну спадщину. Адже за останні п’ять років ми не отримали жодної копійки від держави. Дуже є багато важливих тем для міста», – каже мер.

Втім, чи почує про ці проблеми Львова президент – невідомо. Подробиці перебування першої особи держави на Львівщину традиційно тримаються за «сімома замками». За неофіційною інформацією, Віктор Янукович у першій половині дня відвідає Яворівський полігон та один із соціальних об’єктів і одразу полетить у Київ.

Заходи безпеки на Львівщині і у Львові, зокрема, посилені. Навіть акредитованим журналістам, щоб потрапити на полігон потрібно мати при собі не лише журналістське посвідчення, але й паспорт. Востаннє президент був у регіоні у квітні 2012, коли відкривав новий аеропорт у Львові.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG