Доступність посилання

ТОП новини

Президент у регіонах робить перші кроки передвиборчої кампанії – експерт


Кіровоград – 3 жовтня президент Віктор Янукович з робочою поїздкою відвідає Кіровоградську область. За попередньою інформацією, глава держави має відкрити у Світловодську зерновий термінал річкового порту, а також взяти участь у відкритті Всеукраїнської агропромислової виставки «АгроЕкспо». Серед планів також відвідини інвестиційного форуму «ELISAVETGRAD INVESTMENT DAY». Експерти зауважують, що приїзд президента має і політичну складову: продемонструвати підтримку обласній владі та нагадати про себе виборцям.

Щодо можливих результатів поїздки президента на Кіровоградщину, то місцеві жителі сподіваються на позитивні зрушення на всеукраїнському рівні, зазначає соціолог Едуард Клюєнко. На його думку, поїздки Віктора Януковича по регіонах – це, зокрема, перші кроки передвиборчої президентської кампанії.

Це, насамперед, активізація нового політичного сезону. Активізація і передвиборчої кампанії. Яка незабаром має розпочатися
Едуард Клюєнко
«Це, насамперед, активізація нового політичного сезону. Активізація і передвиборчої кампанії. Яка незабаром має розпочатися. І плюс, я думаю, що це робочі речі, які робить глава держави. Об’єкти досить солідні, аби їх відкривав президент України», – говорить соціолог Едуард Клюєнко.

Янукович хоче зібрати дивіденди та підтримати обласну владу – Манько

Спробою нагадати про себе можливим виборцям вважає поїздку Януковича на Кіровоградщину і політолог Євген Манько. Експерт називає приїзд президента цікавим з точки зору регіональної політичної кон’юнктури. На думку Євгена Манька, таким чином глава держави хоче продемонструвати підтримку обласній владі.

З одного боку – пан Янукович хоче зібрати дивіденди, які приготувала місцева влада. А з іншого – хоче засвідчити свою підтримку їй
Євген Манько
«Це двосторонній зв'язок. З одного боку – пан Янукович хоче зібрати дивіденди, які приготувала місцева влада. А з іншого – хоче засвідчити свою підтримку їй», – зазначає Манько.

Євген Манько також зауважує, що варто очікувати і конкретних рішень, зокрема, домовленостей і угод на виставці «АгроЕкспо».

Увага на всеукраїнському рівні до «АгроЕкспо» дасть можливість місцевому виробнику сільгосптехніки – заводу «Червона Зірка» розширити ринок збуту продукції, запевняє екс-заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації з сільськогосподарських питань Богдан Андрющенко. Водночас, позитивні зрушення в аграрному секторі пов’язувати із прибуттям будь-якої особи експерт не радить.

«Цей візит, мабуть, потрібен більше самому президенту. Щоб він побачив, що область, Україна розвиваються. І часто не завдяки втручанню з Києва, а всупереч. І тут більше заслуга і місцевих органів», – зауважує Андрющенко. Він також висловив сподівання, що всеукраїнська аграрна виставка у Кіровограді матиме матеріальні результати.

«Будь-яка виставка, крім того, що люди приїдуть, подивляться і роз’їдуться, має завершуватися підписанням конкретних угод, контрактів», – каже Андрющенко.

Кіровоградці готуються терпіти транспортні незручності

Крім того, Богдан Андрющенко називає важливим для аграрної Кіровоградщини і відкриття зернового терміналу у річковому порту Світловодська. Цей вид транспорту є значно дешевшим за аналоги і дозволяє розвантажити автошляхи, нагадує експерт.

До виставки «АгроЕкспо» у Кіровограді готувалися. На вулицях перехожим роздавали листівки-запрошення. Усі охочі зможуть доїхати на «АгроЕкспо» безкоштовно експрес-автобусом.

На виставці світові та вітчизняні виробники презентуватимуть трактори, комбайни, посівну, ґрунтообробну агротехніку. Будуть також екземпляри сільськогосподарської авіації. Організатори про рекордну площу під виставку – 36 тисяч квадратних метрів.

Нині ж Кіровоградці готуються до транспортних незручностей. Адже через приїзд президента рух автотранспорту в місті обмежать.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG