Доступність посилання

ТОП новини

Україна тиснутиме на Кремль Придністров’ям? (Огляд преси)


Київ – У зв’язку з наближенням саміту у Вільнюсі російська преса і чиновники малюють страшну картину того, що буде наступного дня після підписання угоди з ЄС. Однак, як стверджує газета «День», у Києва є вагомі козирі проти Москви. Зокрема, улюблений Кремлем регіональний конфлікт – придністровський. Видання нагадує, що у Вільнюсі парафувати угоду з ЄС сподівається Молдова. І це не менший головний біль російської дипломатії, аніж український курс у напрямку Європи, зауважує газета. Адже через географію Придністров’я повністю відрізане від Росії. Зв’язок лише через Україну. В умовах погіршення відносин між Києвом і Москвою та переходу останньої до торговельних воєн дещо подібне може утнути і з Придністров’ям. Тож якщо в Москві візьмуть гору гарячі голови і вирішать всупереч логіці та державним інтересам Росії «показово покарати південно-західного сусіда», то цей козир візьме участь у грі. І протиставити йому Москва нічого не зможе, наголошує «День».

«Українську владу треба висміювати, складати анекдоти і поширювати їх серед народу. Це значно потужніша зброя, ніж мітинги. Навіть якщо вони не платні», – наголошує в «Газеті по-українськи» письменник Андрій Кокотюха. А сміятися є з чого, адже, на думку Кокотюхи, Віктор Янукович неосвічений, нічого не читає і не знає значення багатьох слів. Із цього можна і треба сміятися, переконаний письменник.

Середня зарплата українських учителів у серпні цього року становила 2542 гривні, інформує газета «Голос України», посилаючись на дані Держкомстатистики. Це втричі менше, ніж у польських колег і вдесятеро – ніж у американських. Експерт видання вважає, що вчителі в Україні завжди становили собою безсловесне середовище, яке не могло ефективно боротися за свої права. Владі вигідно, щоб вони отримували мало. Тоді їх легше контролювати, бо вони не ставитимуть зайвих вимог і тремтітимуть, аби не відібрали останнє, наголошує експерт.

Від 2015 року офіційно до лав молоді зараховуватимуться особи віком не до 35 років, як нині, а лише до 28. Про те, чому розробники державної молодіжної політики переглянули вікові межі, розповідає газета «Голос України». Головна причина, на думку експерта видання, скоротити кількість тих, хто потребує державної підтримки. Стаття називається «Менше молоді – менше проблем».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG