Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» стала міфом? (Огляд преси)


Київ – Одним із найбільших очікувань останнього року в політиці України була «Свобода». Тепер, як стверджує дописувач газети «День», від них уже не очікують особливих проривів, а навпаки, побоюються неконструктивних дій. Утім, як зауважує автор, ще невідомо, що краще: прямолінійна принциповість чи гнучкість заради державних інтересів. Однак свободівці занадто захопилися боротьбою з комуністами і комуністичною символікою, питаннями мови і УПА. Тоді як від них чекали і дорослішання, і радикалізму після входження до парламенту. Але це дві несумісні речі, наголошує автор статті. Тому й критика «тягнибоківців» йде з двох протилежних позицій. І все ж «Свобода» Україні потрібна, переконаний дописувач. Як явище, як тренд, але не як міф і не як панацея. Адже вона складається з живих людей, а не з ангелів і не з демонів. Лише реформуватися поки не може.

За роки незалежності України не було побудовано жодної відповідної європейським стандартам нової дитячої лікарні, в якій би можна було б обстежити маленьких пацієнтів за допомогою найкращою апаратури і лікувати за сучасними методиками. Не дивно, що будівництво нового корпусу на території головної дитячої лікарні країни «Охмадит» привернуло неабияку увагу. Однак, як пише газета «Факти», закупівлю устаткування для оновленого «Охматдиту» віддано в руки компанії, діяльність якої стала предметом кримінального процесу. А спецслужби ще три роки тому попередили Кабінет міністрів України, що діяльність цього підприємства завдає державі економічних збитків.

Після підписання угоди про асоціацію ЄС обмежить ввезення на свою територію часнику, зерна, олії, сигарет і м’ясо-молочної продукції з України. Це передбачено у додатках до угоди. Про те, яких ще українських товарів бояться в Євросоюзі, з’ясувала газета «Сегодня». Також видання розповідає – виробники якої продукції налаштовані оптимістично, це, зокрема, виробники цукру, овочів, фруктів і зерна.

Нині в Україні майже 30 законів, за якими нараховують пенсії. Однак, як зауважує газета «Голос України», навіть незважаючи на започатковану пенсійну реформу, дисбаланс у пенсійному забезпеченні величезний: люди, які отримували однакові зарплати, мають абсолютно різні пенсії. Якщо середня пенсія пересічного українця нині близько 1500 гривень, колишні народні депутати та інші чиновники високого рівня отримують пенсії в 15 тисяч гривень. Адже за нинішнім пенсійним законодавством, учителю, лікарю, інженеру, бізнесмену та іншим категоріям працівників нараховують пенсію у розмірі 45 відсотків від зарплати, тоді як чиновникам – 90 відсотків від зарплати.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG