Доступність посилання

ТОП новини

Щодо Власенка можуть порушити кримінальну справу як проти «аліментника»?


Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко
Київ – Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вважає порушення
«абсурдних кримінальних справ» проти свого захисника Сергія Власенка «спланованим та холоднокровним останнім ударом у саме серце українських надій на підписання угоди про асоціацію з ЄС». Сам Сергій Власенко каже про політичні мотиви того, що Генеральна прокуратура підозрює його у заподіянні тілесних ушкоджень екс-дружині Наталії Окунській. Натомість сама Окунська так не вважає, оскільки, як вона зазначила, має переконливі докази того, що її колишній чоловік неодноразово застосовував проти неї силу.

Політичним переслідуванням назвав захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко підозру Генеральної прокуратури у заподіянні ним тілесних ушкоджень екс-дружині Наталії Окунській і звинуватив чинну владу у продовженні політичних репресій. На його переконання, немає юридичних підстав як для проведення слідчих дій Генеральною прокуратурою, так і для застосування судом проти нього будь-яких запобіжних заходів.

«В країні, у якій ми з вами живемо, останнім часом все більше і більше тоталітаризму. Немає жодних підстав застосовувати будь-які запобіжні заходи. Абсолютно чітко доведено, що у будь-яких «нібито епізодах» у 2008-му ніяких свідчень про це нема, це підтверджують лжеекспертизи 2013 року, що виглядає абсурдно. Тобто «нібито побиття» 2008 року закріплюється експертизами 2013 року», – заявив Сергій Власенко.
Власенко і Окунська про «сімейно-політичний» конфлікт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Янукович «на смерть забиває угоду про асоціацію з ЄС» – Тимошенко

Про політично вмотивоване переслідування Сергія Власенка заявила і лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Її позицію озвучила біля Генеральної прокуратури дочка Євгенія Тимошенко.

«Віктор Янукович останні тижні вже на смерть ногами забиває угоду про асоціацію з ЄС. Порушення абсурдних кримінальних справ проти мого захисника Сергія Власенка зроблено сплановано та холоднокровно як останній удар у саме серце українських надій на підписання угоди. Янукович хоче переконати європейських лідерів, що їхні зусилля з захисту України від диктатури марні, і вони мусять здатися і відступити», – йдеться у зверненні лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко.
Євгенія Тимошенко зачитала заяву Юлії Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Власенко повинен вийти у наручниках із залу суду – Окунська

Втім, позивач Наталія Окунська не погоджується з позицією ані Юлії Тимошенко, ані Сергія Власенка, вважаючи, що в такий спосіб опозиція прикриває незаконні дії захисника лідера «Батьківщини».

«До політики це не має стосунку. Проведена паралель із політикою вигідна опозиції – таким чином вони роблять із нього жертву. Але він аж ніяк не жертва. Він не платить аліментів, застосовує фізичні репресії. У нього на сьогодні – 1140 гривень зарплата, при цьому він хоче платити дитині 240 гривень. І нині він знову їх не платить, тож я можу порушити кримінальну справу щодо нього як щодо «аліментника», а він знову кричатиме, що це політичні репресії», – зазначила Окунська.

«Довідка про доходи у нього – 1140 гривень. Я вважаю, що лише за довідку про доходи він повинен вийти у наручниках із залу суду, тому що він обманює не лише правосуддя, але й свою державу, і свою дитину», – наголосила екс-дружина Сергія Власенка.

Як заявив в ефірі «5-го каналу» народний депутат від «Батьківщини» Сергій Пашинський, через допит за позовом Окунської Сергій Власенко у вівторок не може потрапити на зустріч із представниками місії Європарламенту Петом Коксом і Александром Квасневським, від підсумку роботи яких значною мірою залежатиме рішення ЄС у питанні угоди про асоціацію з Україною.

Із Окунською, яка 15 грудня обиратиметься на народного депутата у проблемному 223-му окрузі, Власенко був одружений від 2006 до 2008 року, вони мають спільну дочку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG